Vaginalni kung-fu ili kad je vrijeme da nabavite jaje od žada

pixabay.com

Ljubav i seks

Vaginalni kung-fu ili kad je vrijeme da nabavite jaje od žada

Svjetsko tržište higijenskih potrepština za žene bi do 2022. godine moglo da dosegne vrijednost od 33,5 milijardi funti, procjene su analitičara.

Isti ti su, u novom izvještaju, utvrdili da su “sredstva za unutrašnje čišćenje” najbrže rastuća kategorija na tom tržištu, prenosi britanski Daily Mail. To su oni proizvodi koji će intimne dijelove “osvježiti i usrećiti”. A sve to vam je, zapravo, lijepo upakovana laž u bočici, za koju ćete, kad se sve sabere i oduzme, dati grdne pare, a time ste sebi samo naštetili.

Ali, marketing, moć ubjeđivanja, dostupnost informacija, želja i potreba da se bude u toku, konzumerizam i još mnogo toga što čini današnje ljudsko biće su doveli upravo do toga. Koliko je lako oduprijeti se svijesti da mnogo toga nije baš tako kako izgleda ili nam se čini – današnje je pitanje svih pitanja. Da je na njega lako dati odgovor i da isključivo tačan odgovor postoji, ne bismo iz dana u dan svjedočili sve intenzivnijoj otuđenosti u nikad potentnije vrijeme za načine uspostavljanja komunikacije i kontakata.

Za problem otuđenosti, naročito one sa vlastitim bićem, a kada su intimni dijelovi tijela u pitanju, odavnina postoje razni načini pobjede. Za mene je najveća pobjeda te vrste u posljednje vrijeme spoznaja da postoji nešto naziva jaje od žada. Da, sramota me je, do prije koji dan nisam imala pojma da to postoji. Možda sam nekad i čula za to, ali sam u tom trenutku imala preče misli pa nisam ni pokušala da istražim o čemu je tu zapravo riječ. Ali, kako vrijeme ima čudnu naviku da teče, a godine nikako ne mogu da zaustavim, dospjedoh u one kad po internetu i sličnim kuloarima raspredaš o svakojakim ljudskim izumima, da ne kažem načinima da se bar neki dio tebe odupre silama fizike.

Znate ono sise, dupe i gravitacija. E pa to niko nije izmislio, iako je nama bezsisim samo malo lakše.

Sve ovo, iako možda tako ne izgleda, ima veze sa higijenom i intimnim dijelovima. Sva ona već pomenuta sredstva su ranije bila stidljiva u odnosu na to kako nam ih danas plasiraju – poprilično drsko i bez dlake na jeziku. Od nekadašnje priče o tome da je sve to samo nasušna njega i briga, proizvođači sada idu na kartu da su to sredstva za one žene kojima je stalo do toga “kakvo im je stanje dolje”, pa imamo umirujuće maske, hidratantne štapiće, serume i kreme za izbjeljivanje kože, sve do mirisnih kupki sa daškom magle i preparata namijenjih isključivo upotrebi tokom menopauze.

Sve u svemu, nepotrebno i štetno. Stoga stručnjaci upozoravaju, a i ne treba biti pretjerano stručan na taj način da bi osvijestili činjenicu – higijenski proizvodi za intimnu njegu nam ne trebaju i stoga prestanite gurati svašta u svoju vaginu!

Ipak, nazire se nešto što baca malo drugačiju sjenu na ovu priču. Tačnije, meni je bacilo, jer, kao što rekoh, tek nedavno sam počela da istražujem sve tajne jajeta od žada.

Čule smo za Kegelove vježbe. One nam pomažu da ojačamo dno zdjelice, pripomoć su u liječenju inkontinencije i oporavljaju tonus mišića nakon porođaja. Nazvane su prema doktoru Arnoldu Kegelu, ginekologu koji ih je i osmislio. Kada se osnaže mišići zdjelice bolje podržavaju uretru.

Jedno istraživanje je pokazalo da između 30 i 50 procenata žena ove vježbe radi pogrešno. Znači, džaba stiskate. Ali, postoji još lakši način izvođenja Kegelovih vježbi, a zasniva se na drevnim kineskim tehnikama Taoista. Stavljaju se, naime, utezi u obliku stošca u rodnicu, koje jednostavno treba držati na mjestu po nekoliko minuta dva puta na dan. Počne se s lakšim utegom koji se može bez teškoća držati u rodnici jedan minut, postupno se produžuje vrijeme do 5 minuta, zatim se prelazi na teži uteg, a na kraju se nastavlja s programom održavanja snage. Zadržavanje utega u rodnici automatski koristi i tako jača upravo one mišiće koje treba jačati.

Čim to ima veze sa Kinom, znaš da je tu neka borba u pitanju. Vaginalni kung-fu vam tako može pomoći da, recimo, njome držite luster. Zašto je to dobra, pojasnila je trenerica intimnosti Kim Amani, koja svojom vaginom diže i trofeje i ogledala i koja navodi da postoje brojne koristi za žene koje se bave vaginalnim dizanjem utega.

“Želim da žene znaju što sve njihove vagine mogu napraviti. Moja je procjena da bi svaka normalna, zdrava žena trebala biti u stanju izbacivati ping-pong loptice iz svoje vagine. Ne radi se o nekim posebnim vještinama rezervisanim za posebne vagine”, objasnila je svojevremeno Anami, koja tvrdi da ima i medicinsku potvrdu za svoje navode da je seks alat rasta, koji liječi i revitalizira.

Ako vam je do toga da probate vaginom držati kokosov orah potrebno vam je jaje od žada. Da, kamen je u pitanju, a početak priče o njemu seže takođe u drevnu Kinu, gdje su carice i konkubine, prije više hiljada godina, stavljale jaje od žada u polni organ kako bi održale mišićni tonus te na taj način jačale mišiće, tetive, ligamente i krvne sudove. Danas se koriste za vježbanje vaginalnih mišića i kontrolu mišića zdjelice, pomažu u postizanju orgazma, smanjuju simptome PMS-a i menstrualne grčeve.

JESTE LI ZA MULTIORGAZMIČNOST?
Za jaje od žada (yoni jaje) kažu da je najbolji saveznik u pokretanju, oslobađanju, uzdizanju i potpunoj manifestaciji energije u ženi. Riječ “yoni” potiče iz sanskrita i znači “tajna vrata”, a odnosi se na ženske genitalije.

Yoni jaje, jaje od žada ili ljubavno jaje su sve imena za poludragi kamen od žada oblikovan u jaje koje je napravljeno da bi se nosilo u “svetom hramu” (vagini) radi mnogih benefita za ženu.

Kad smo kod pojma “yoni”, tu je i yoni masaža, za koju takođe možda niste čuli. Radi se o tantričkoj masaži namijenjenoj ženama, a sastoji se od 30 do 60 minuta stimulisanja stidnih usana, klitorisa i vaginalnog kanala. Cilj masaže, prenosi Metro, nije nužno orgazam, već postizanje osjećaja ugode i potpune opuštenosti. Tretman uključuje upotrebu ljekovitog bilja, paru te masiranje cijelog tijela i vagine kako bi se oslobodila napetosti.

ZAŠTO BAŠ ŽAD?
Žad je simbol čistoće i smirenosti. Jako cijenjen na Istoku, predstavlja mudrost sakupljenu u spokojnom miru. Žad je povezan sa srčanom čakrom i pojačava ljubav i njegu. Kamen je koji štiti i čuva nosioca od zla, donoseći harmoniju. Vjeruje se da privlači sreću i prijateljstvo.

Psihološki; žad objedinjuje um s tijelom, potiče zadovoljstvo samim sobom. Mentalno; žad otpušta negativne misli i opušta um. Stimuliše ideje i čini da poslovi izgledaju manje komplikovani, tako da se istog trena može prionuti na njih. Emotivno; žad je “kamen snova”. Pomaže oslobađanju emocija, posebno razdražljivosti. Duhovno; žad vas potiče da postanete ono što stvarno jeste. Pomaže da prepoznate sebe kao duhovno biće na ljudskom putovanju i budi skrivena znanja. Fizički; žad je kamen koji pročišćava, pomaže čišćenju tijela, kao i organima eliminacije. Ovo je kamen odličan za bubrege. Žadeit i nefrit imaju ista iscjeljujuća svojstva, ali posebne boje imaju određene osobine.

A ZAŠTO JAJE OD ŽADA?
Yoni jaja se nose vaginalno, a sva kvalitetna jaja od žada probušena su kroz sredinu tako da kroz nju može da se provuče konac (može da posluži i konac za zube). Uz pomoću tog konca jaje vadite po završetku vježbi. Postoji čak 60 vježbi u ležećem položaju, a potom možete preći na vježbanje u stojećem položaju.

Recimo, u Ubudu, na Baliju, jaja od žada su mainstream – većina ih djevojka nosi tokom dana i tako vježba.

Cilj vežbanja sa jajetom jeste da uronite u svoju intimu. Pet minuta dnevno svakodnevnog vježbanja daće bolje rezultate nego da ih radite sat vremena jednom sedmično. Ovaj postupak vam omogućava da budete u većem skladu sa samom sobom, što je dobra vijest za 43% žena koje pate od seksualne disfunkcije, odnosno nemaju želju za seksom, teško doživljavaju uzbuđenje ili ne mogu da dostignu orgazam.

“Pogotovo se preporučuju majkama, ženama 50+ generacije, onima koje puno sjede, onima koje imaju manje vremena za sportske aktivnosti, a pogotovo ženama koje su imale problema sa ženskim organima”, istakla je Violeta Sredojević, učiteljica ženskog iscjeljivanja, za Trusty.

Yoni jaja su tu, dakle, tu da ojačaju našu vezu. Prvenstveno sa samom sobom. I čini se, bar iz navedenog, rijetka stvar koju bi vaša vagina mogla da upozna. Praktično – nisam probala, ali nemam ništa protiv. Stoga, javite ako imate iskustva i ako znate šta je i kako činiti nama laicima.

Ostali; nevjerne Tome i hejteri, ne tražite dlaku u jajetu!

Lola

Nastavi čitanje
Pročitajte i...
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top