Šta nam donosi magični pun Mesec u Lavu (od 28. januara)

pixabay.com

Lifestyle

Šta nam donosi magični pun Mesec u Lavu (od 28. januara)

Evo koje su 3 najvažnije stvari koje donosi magični pun Mesec u Lavu! Sudbina ljubavi se najviše menja…

Prvi pun Mesec u ovoj godini dogodiće se 28. januara u 20 sati i 16 minuta na 9 stepenu Lava. Intenzivan je, pun drame, neočekivanih preokreta, a sve se odvija u središtu našeg bića, unutar našeg srca.

Lavlji pun Mesec je ponosan, strastven, baca nas u potragu za ljubavlju, za svime onime što budi naše srce. Sa njim u narednim nedeljama preispitujemo šta i koga volimo, zašto volimo, što nam je potrebno da bismo bili srećni u ljubavi, našu roditeljsku ulogu, kao i sve one odnose u koje ulažemo svoju emocionalnu energiju.

On je mesto naše kreativnosti, autentičnosti, slobode izražavanja sebe, slobode voljenja bez straha i unutrašnjih kočnica.

Ovo sam ja, nekad puna ljubav, nekad ljuta, nekad topla i posvećena, a ponekad odsutna i udaljena. Možeš li to prihvatiti?

Možeš li prihvatiti sebe i sve svoje, bez kritike i osude?

Samo se voleti…

Sada je vreme da posvetimo pažnju svom unutrašnjem detetu, da ga čujemo, prihvatimo i priznamo. Udovoljimo svojim najdubljim potrebama koje su možda bile zanemarene u detinjstvu. Burne reakcije ljutnje, pojava tuge, depresije, zavisnosti sve su to glasovi našeg zanemarenog ranjenog deteta. Zato je sada više nego ikad vreme da ga zapitamo šta mu treba…

Uđite u sebe i svoje istinske potrebe. Posvetite se sebi. Pustite malo spoljni svet i pokušajte se distancirati od onoga šta vas izbacuje iz ravnoteže. Zapitajte sami sebe – što mi danas treba da bi se osećala dobro?

Astrološki gledano, ovaj pun Mesec u Lavu ima nekoliko važnih aspekata.

1. T kvadrat između Sunca, Jupitera, Meseca, Urana i Marsa može stvoriti neke napetosti u određenom području našeg života. Ako se i pojave neki problemi, oni neće biti tu da vam otežaju, već da vam pomognu da nešto shvatite i izaberete najbolje za sebe. Zato je važno biti svestan posmatrač. Nemojte reagovati u ljutnji, dajte sebi vremena da sagledate šta se zaista događa, a potom delujte, iz mira i sa jasnom namerom. Mogući su intenzivnija iskustva na polju ljubavi, u odnosu s decom, prijateljima, na finansijskom području. Držite svoj ego pod kontrolom. Postupanje iz ega može stvoriti nove teškoće.

2. Bliski kontakt Sunca i Jupitera stvara novu priliku, ali lako se zaletimo, precenimo vrednost, učinimo nešto nesmotreno, a potom smo primorani sanirati posledice

3. Venera i Pluton na 25′ Jarca pričaju priču o ljubavi koja nije obična, puna je drame, intenziteta, strasti, ali i kontrole, ljubomore i manipulacije. Kao da se ide iz krajnosti u krajnost. Čuvajte se odluka kojima sami sebe sabotirate. I pravi je trenutak da se zapitate što je za mene ljubav, zašto želim partnera i vezu, kakav odnos želim te što mogu učiniti i promeniti da poboljšam svoj partnerski život. Nešto se duboko transformiše sa ovim spojem.

4. Merkur u Vodoliji polako usporava i 30. januara kreće unazad. Ulazimo u vreme novih spoznaja i uvida. Pometeno ispod tepiha počeće izlaziti na površinu.

I na kraju ovo je priča o našem Ja, o našoj sigurnosti u sebe te o brizi za vlastitu dobrobit. Ovo je priča o ljubavi koja se stvara unutar nas. Nadolazeći događaji pomoći će nam da shvatimo koliko volimo sebe i koliko nam je bitno da budemo zadovoljni sobom i svojim životom. Tek tada, sa tom ljubavi unutar nas sposobni smo stvoriti i ljubav u spoljnom svetu. Jer sve se stvara prvo u nama, a potom manifestuje na spolja.

Volite sebe. Čuvajte sebe. I birajte ono što vas istinski raduje.

Astrolog: Julijana Oremović/Lovesensa

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

To Top