SRBIJO, APLAUDIRAJ: Čačani spasili porodicu lekara umrlog od korone

Facebook/Printscreen

Kuća i porodica

SRBIJO, APLAUDIRAJ: Čačani spasili porodicu lekara umrlog od korone

Protekla, 2020. , ostaće upisana u istoriji čovečanstva kao godina u kojoj smo se najviše oslanjali na moć i znanje medicine, na sve zdravstvene radnike koji su zdušno radili i moguće i nemoguće, samo da spase ljudski život. Nažalost, u borbi protiv korona virusa, mnogi od njih su izgubili živote, uključujući i lekara Slobodana Blagojevića iz Čačka, kojem su, njegovi Čačani rešili da se oduže za sve što je učinio za njih i to na zaista dirljiv i plemenit način.

U humanitarnoj akciji u Čačku prikupljen je novac za otplatu stambenog kredita lekara Slobodana Blagojevića (41), koji je pre mesec dana preminuo od korona virusa, a koji je iza sebe ostavio suprugu i dvoje maloletne dece. Kako je saopštila njegova porodica, za 20 dana, koliko je trajala akcija, prikupljeno je 25.000 evra.

Blagojević, specijalista urgentne medicine koji je krajem decembra preminuo na klinici u Beogradu, posle 15 dana lečenja od korona virusa, tokom epidemije bio je rukovodilac privremene kovid-bolnice u sportskoj hali „Mladost“ u Čačku.

Brat Slobodana Blagojevića, Đorđe, u dopisu medijima saopštio je da je za samo petnaestak dana, zahvaljujući humanim i dobronamernim ljudima, sakupljeno 25.000 evra, na čemu je, kako je naglasio, porodica Blagojević svima neizmerno zahvalna.

– Prevashodno smo zahvalni gradonačelniku Čačka Milunu Todoroviću, na čiju inicijativu su se odazvali privrednici i prikupili značajnu sumu od nešto više od dva i po miliona dinara, a akciji prikuljanja novca se pridružila i lokalna fondacija „Qvantox“, preko koje su drugovi, kolege, prijatelji, ali i mnogi drugi uplaćivali novac u tu svrhu i sakupili ostatak, dovoljan za otplatu kredita. Porodica Blagojević zahvaljuje svim ljudima koji su se odazvali, uplatili novac kojim je stambeni kredit isplaćen – naveo je Đorđe Blagojević piše portal Morava info.

On je naglasio da će zahvaljujući svima njima Slobodanova deca, sin Uroš, koji ima devet godina i trogodišnja ćerka Ana imati sigurno odrastanje.

Blic

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top