Razrešavaju se karmički čvorovi: Šta nam donosi mistični ples Venere i Saturna(6. februar)

pixabay.com

Lifestyle

Razrešavaju se karmički čvorovi: Šta nam donosi mistični ples Venere i Saturna(6. februar)

Venera i Saturn sastaju se na 5 stepenu Vodolije, egzaktan aspekt biće 6. februara, a osećamo ga već par dana. U njihov spoj umešaće se Uran u Biku pa može biti dosta meteža i neočekivanih promena na polju ljubavi, uopšteno odnosa, ali i novca.

Venera u zagrljaju Saturna traži sigurnost, poverenje i stabilnost, ali Uran im to izmiče i kao da poručuje – ne ide više po starom, to je put koji ne donosi napredak. Sada učini nešto drugačije, promeni svoje ponašanje, promenićeš i okolnosti.

Dvojaka je simbolika ovog uticaja. Pojava tuge, izolacije, samoće i uskraćenosti za ljubav i voljenje su uobičajeni. Zbog straha i nesigurnosti nismo spremni izraziti svoja osećaje, povlačimo se na sigurno mesto i sve ostaje nedorečeno.

Osećaj krivice kao i sklonost okrivljavanju, pa nespremnost na preuzimanje odgovornosti otežavaju rešavanje problema.

Testira se stabilnost, posvećenost odnosu, kao i njegovo zdravlje. Ako izostaje poverenje, izostaje i povezivanje.

Nezdravi odnosi mogu doći u krizu, pa i do prekida. Kao da se emocije hlade i dolazi do distance koja je potrebna kako bi se videlo ono što jeste.

Ako pogledamo na ovaj aspekt sa pozitivne strane, vreme je da usvojimo neke nove lekcije i učenja na polju ljubavi. Karma dolazi po svoje. Suočavanje…

Koliko vredim?

Zaslužujem li biti voljen/voljena?

Šta je za mene ljubav i kako ja mogu živeti bez straha i slobodno?

Jesam li spremna preuzeti odgovornost za svoj deo priče u odnosu?

Ovaj aspekt briše sve loše navezanosti i zavisnosti u odnosima. Pomaže nam da se vratimo u centar svog života i odlučimo što dalje, odnosno pobrinemo se za sebe.

U novim susretima može biti prisutna razlika u godinama, a moguć je i povratak bivše ljubavi, odnosno usmeravanje na odnos koji ste ostavili iza sebe, ali on još uvek živi u vama. Možda naletite i na zauzetog udvarača, odnosno na osobu koja još nije na miru sa svojim bivšim odnosom.

Pokušajte ne uzimati suviše ozbiljno ono što se događa. Ako ovih dana izađe na površinu neka tema, pristupite joj staloženo i smireno, sigurno vam želi nešto ‘reći’.

I pitanje svih pitanja je – šta ja želim, šta je najbolje za mene?

Astrolog: Julijana Oremović/Lovesensa.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top