Mihail Labkovski: Razlog zbog kojeg privlačimo loše partnere se možda krije u našem detinjstvu

Printscreen

Lifestyle

Mihail Labkovski: Razlog zbog kojeg privlačimo loše partnere se možda krije u našem detinjstvu

Poznati ruski psiholog Mihail Labkovski ističe da postoje opravdani razlozi zbog kojih neke osobe u svoj život privlače pogrešne i često toksične ljude.

On ističe da je ljubav često odraz iskustva koje nosimo iz detinjstva. Emocije koje smo osećali prema svojim roditeljima, kasnije prenosimo na partnera i nazivamo ih ljubav. One osobe koje u u detinjstvu bile prihvaćene i voljene se najčešće zaljubljuju u partnere koji im uzvraćaju ljubav.

Žena kojoj je pruženo mnogo ljubavi u detinjstvu neće pridavati puno pažnje muškarcu koji joj se nije javio posle prvog sastanka. Ona će jednostavno nastaviti dalje živeći svoj život. Možda će se osećati razočaran, ali neće posvećivati puno pažnje tome.

Takođe postoje oni ljudi koje odbijan je privlači pa se takve osobe najčešće zaljubljuju u partnere koji im ne uzvraćaju ljubav. Takve osobe najčešće u detinjstvu nisu dobijale dovoljno ljubavi i pažnje od svojih roditelja. za njih ljubav predstavlja večitu borbu i smatraju da, ako žele zaslužiti ljubav, moraju proći kroz neke teškoće.

Ovakve osobe često zaglave u toksičnoj vezi sa manipulativnim partnerom i često imaju više toksičnih veza. Takođe, mnoge osobe su u detinjstvu bile izložene emocionalnoj uceni, pa su na primer kao nagradu za lepo ponašanje dobijali poljubac ili zagrljaj od roditelja.

Takve osobe se na sve načine trude da se dopadnu drugim ljudima pa su spremne da naprave svaku promenu koja je potrebna. Tako odbacuju svoju pravu ličnost i prirodu. Preduslov za kvalitetan ljubavni život je da prvo naučite da volite sebe.

Pružite sebi svu nežnost i pažnju za koju ste bili uskraćeni u detinjstvu. Budite manje samokritični i negujete poštovanje prema sebi.

Infpult

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top