Isplivali detalji još jednog sukoba u kraljevskoj porodici

Poznati

Isplivali detalji još jednog sukoba u kraljevskoj porodici

Vojvoda od Kembridža je zahtevao da njegov otac uništi najvrednije stvari koje je nasledio od kraljice Viktorije

Princ Čarls (72) i njegov sin princ Vilijam (38) su u britanskoj kraljevskoj porodici najveći borci za očuvanje okoline i ugroženih životinjskih vrsta.

Međutim, baš oko toga su se jednom prilikom žestoko posvađali, piše entertaintimes.com.

Naime, dobro upućeni izvor s dvora prepričao je kako je vojvoda od Kembria jednom zahtevao od oca da uništi 1.200 proizvoda od slonovače iz kolekcije koju je nasledio od svojih prethodnika, najpre od kraljice Viktorije, prabake kraljice Elizabete II.

Princ Vilijam je želeo da kraljevska porodica da primer svetu kako treba stati na put ilegalnoj trgovini životinjama koje su ugrožene. Međutim, njegov otac je smatrao da je ‘lud’.

Čarls je odbio da se reši neprocenjive kolekcije, pa je između njih nastala žestoka rasprava.

Princ Čarls je Vilijamove stavove nazvao ‘naivnim’, a potom je negirao sve što je o toj temi prethodno rekao novinarima.

Ipak, izvor ne zna šta se na kraju dogodilo s kolekcijom slonovače. Čarlsa su novinari kasnije pitali o naporima supruga Kejt Midlton da spasi okolinu, a on nije hteo ništa da komentiše. Još manje nije želeo da pohvali sina, što je pokazuje da je još bio uvređen posle sukoba.

Da podsetimo, dok je bio mlađi Vilijam je još češće znao da izaziva oca i propituje njegove stavove i odluke, priseća se izvor.

Story.hr

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top