Nikolina ispričala sve o kobnoj noći u kojoj su ona i ćerka za dlaku izbegle smrt

Printscreen/Instagram

Poznati

Nikolina ispričala sve o kobnoj noći u kojoj su ona i ćerka za dlaku izbegle smrt

Svaka osoba i majka bi, nakon uobičajnih provera, uradila isto – iz čistog neznanja.

Nakon uznemirujućeg događaja, trovanja ugljen-monoksidom, koji se desio voditeljki Nikolini Pišek i njenoj ćerkici Uni, pokazalo se da je neophodno javnost upozoriti na opasnosti od gasa koje mnogi ne poznaju dovoljno. Ništa nije ukazivalo da treba mnogo paničiti – dete je malo bolela glava, mama je osetila prvo mučninu – na kraju se pokazalo da su izbegle smrt – za dlaku!

Nikolina je tog dana sa ćerkicom ručala u jednom restoranu, što je kasnije te večeri, kada je se devojčica požalila na mučninu, navelo da razmišlja u tom pravcu – da su pojele nešto što im nije prijalo.

Poput svake majke umornu devojčicu stavlja u krevet

Una se požalila i na glavobolju, rekla da bi išla da spava. Kao i svaka majka, Nikolina joj je izmerila temeraturu, pa pošto nije bila povišena, stavila je dete u krevet. „Kasnije su mi prijateljice rekle da bi sve one uradile isto“, otkrila je govoreći za Jutarnji program TV Prva.

Simptomi trovanja gasom i loša odluka

Tada i Nikolina počinje da oseća mučninu i glavobolju – opet misli da je razlog hrana, jer su jele isto. Zatim počinje i da joj lupa srce, ali kaže – nije to ni nalik onoj tahikardiji koju ljudi osete pri uznemirenosti. Zatim čini katastrofalnu grešku – uzima tabletu za smirenje. „To je bila veoma loša odluka“, kaže ona.

Psi nisu pokazivali nikave znake upozorenja

Nikolina kaže da na gas nije sumnjala, iako je na trenutak pomislil na to, ali kako je sve bilo nedavno provereno, zdravom logikom je zaključila da je tu sve u redu. Takođe njeni psi, pomeranci, koju su minijaturni nisu pokazivali nikakve znake upozorenja.

Gas se skuplja u višim delovima prostorija

Ono što mnogi ne znaju to je se ugljen-monoksid diže ka vrhu prostorije i prvo zahvata gornje slojeve vazduha, zato se Nikolina, viša od 1,70 centimetara, najgore osećala a u pluća joj je ulazila najjača koncentracija gasa. Ćerkica je prošla bolje, a niski psi koji nisu ništa osetil.

„Spasilo nas je što je Una počela da povraća oko 2 sata ujutru“, rekla je Nikolina. Tada je nazvala supruga da mu kaže šta se dešava. Međutim iako mu je sasvim smireno objasnila da ćerkica povraća i da će ujutru zajedno otići do lekara, u Vidoju se probudio alarm.

„Šta je navelo vašeg supruga da se uplaši i pozove sve vaše prijatelje da došu do vas dve? Jer svaki suprug bi drugačije reagovao kada bi čuo kako smireno pričate i podržao bi ideju da sutradan odete kod lekara?“, upitali su voditelji, na šta je Nikolina odgovorila: „Uzbudilo ga je to što mu ja nisam delovala kao ja“. Njeno ponašanje je okarakterisao kao da „nije bila svoja“.

Apel za postavljanje detektora gasa

Nikolina je na samom kraju obraćanja uputila apel svima: „Apelovala bih na ljude zbog njihove sigurnosti. Nadam se da će ih ovaj moj slučaj podstaknuti na razmišljanje. Kupite detektore za plin i postavljajte ih svuda po zgradi i stanu kako bi bili upozoreni na vreme. Ugljen-mnoksid je tihi ubica bez ukusa i mirisa!“, rekla je Nikolina i dodala: „Ne verujem da ću se ikad više vratiti u taj stan. Prvo zemljotres, sada ovo.“

Izvor: Lepa&Srećna

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top