Šta će tebi škola – Vesna Dedić je jednom rečenicom uspela da ponizi sve žene u Srbiji

Printscreen/Instagram

Poznati

Šta će tebi škola – Vesna Dedić je jednom rečenicom uspela da ponizi sve žene u Srbiji

Vesna Dedić je u poslednjoj emisiji Balkanskom ulicom tokom razgovora sa svojom koleginicom uspela da ponizi sve žene u Srbiji u pokušaju da upotrebi sarkazam i ukaže na poentu, koja je potpuno propala jer se loše izrazila.

„Toliko si lepa da deluješ kao da se nisi školovala“, rekla je Vesna aludirajući na loš položaj žena u Srbiji i na ono čuveno lepa si, pa ne moraš da budeš pametna, ali je to postavila tako da nam je samo svima koji smo je gledali bilo neprijatno, uključujući i devojku kojoj je upućen „kompliment“.

Možda bi Vesnin pokušaj da pametno podbode stereotip i uspeo da nije doslovno pretrčala preko onoga što je rekla samo naglasivši kako u Srbiji nije moguće da žena ima oba kvaliteta.

Način na koji je ovo konstatovala je zvučao kao da zapravo podržava formirane predrasude i da ih je samo lagano i usputno potvrdila, bez potrebe da ih zapravo opovrgne i bilo kako ukaže na njihovu neopravdanost.

O ovako pipavim temama moramo govoriti opreznije, naročito u javnosti gde imamo mnogo veću odgovornost za svaku svoju reč, što bi Vesna Dedić trebalo dobro da zna. Položaj žene u društvu nije i ne može biti usputna stvar na koju ćemo se osvrtati u šali, baš iz razloga što je dovoljno loš da se zbog njega osećamo ugroženo, pa hajde bar da mi žene međusobno ne spotičemo jedna drugu lošim opaskama – stvarno nije u redu.

Izvor: Noizz.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top