Večeras U PONOĆ uradite OVO, i privući ćete SREĆU, NOVAC i ZDRAVLJE

pixabay.com

Lifestyle

Večeras U PONOĆ uradite OVO, i privući ćete SREĆU, NOVAC i ZDRAVLJE

Čuveni ritual „108 pomorandži“

Danas se proslavlja Kineska Nova godina, i prema istočnjačkom kalendaru, ulazimo u godinu Bika. Kao i u svim krajevima sveta, i Kinezi imaju svoje rituale koji se primenjuju vekovima, a veruje se da donose sreću, blagostanje, novac i ispunjavaju sve želje.

Ruski astrolog i ekspert za kinesku metafiziku Elena Egorova, otkrila je najpoznatiji ritual koji Kinezi sprovode za njihovu Novu godinu.

„To je ritual koji je veoma pozitivan i doprinosi i zbližavanju porodice. Zove se „ritual 108 pomorandži“. Namenjen je ispunjenju želja, poboljšanju finansijske situacije i generalno privlačenju sreće za celu porodicu“, otkrila je Egorova.

Ona je objasnila da je ime rituala simbolično i da se ne koristi toliki broj voćki, ali je dobro da se koristi njih devet. Svaki član porodice treba da uzme jednu pomorandžu i na njenoj kori napiše reč koja oslikava ličnu želju. Na primer, „sreća“, „ljubav“, „novac“…

„U ponoć, ili kasnije u noći između 12. i 13. februara, svi članovi porodice izlaze iz kuće sa tim pomorandžama, formiraju liniju ispred ulaznih vrata i ubacuju pomorandže u kuću istovremeno“, objašnjava astrolog.

Kako dalje priča Elena Egorova, te pomorandže treba da se rasporede u sve uglove doma, i da tu stoje do jutra.

(Stil.kurir.rs)

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top