Lončar oštro o zimovanjima i korona žurkama: Vi sedite na Kopaoniku, a mi da razmišljamo kako da ostanete živi

Printscreen

Lepota i zdravlje

Lončar oštro o zimovanjima i korona žurkama: Vi sedite na Kopaoniku, a mi da razmišljamo kako da ostanete živi

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar naveo je da neodgovorna okupljanja kojima se krše epidemiološke mere sve više pune bolnice po Srbiji.

Lončar je komentarisao na tv Pink sve veća i sve masovnija okupljanja ljudi na srpskim planinama, ali i na žurkama, čime se krše epidemijske mere, a broj zaraženih korona virusom ne opada.

– Onda kukaju što sad mere, pa ljudi, objasnite šta hoćete. Kako budemo radili, tako će nam i biti. Ako neko misli da ćemo da se ponašamo tako i da se igramo mačke i miša, nećemo. Ovo što ste uradili organizovanjem žurki, zbog toga će nam biti punije i punije bolnice, za desetine, možda i stotine ljudi. Jurimo gore ljude po planinama, po Kopaoniku. Vi sedite na planini, a mi smo ovde za vas da razmišljamo o vašoj vakcinaciji kad se budete vratili. Zdravstveni radnici čine sve da se vi ne razbolite, da budete zdravi i živi.

Podsetimo, pre dva dana organizovana je žurka na Tašu na kojoj je bilo oko 700 ljudi. Komunalna milicija i juče je rasturala korona žurke po Beogradu. Na jednoj je bilo oko 400 ljudi.

Za vikend su na naplatnim rampama zabeležene neverovatne gužve jer su se svi uputili ka ski centrima.

Blic

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top