MAŠTOVITI, NEŽNI I TAKO, TAKO POSEBNI: Ovo je NAJEMOTIVNIJI znak Zodijaka

pixabay.com

Lifestyle

MAŠTOVITI, NEŽNI I TAKO, TAKO POSEBNI: Ovo je NAJEMOTIVNIJI znak Zodijaka

Sunce je ušlo u znak Riba. Svim Ribama želimo srećan rođendan!

Nakon što smo u Vodoliji tokom prethodnog perioda imali rekordan broj planeta, one će se u naredne dane početi polako premeštati u znak Riba. Prvo je u Ribe ušlo Sunce, za njim će Venera to učiniti 25. februara, a onda i Merkur 16. marta.

U periodu smo kada se okrećemo kreativnosti, umetnosti, pesmi, plesu, pesništvu, fotografiji, meditaciji, spiritualnosti.

Ovaj period je osim za Ribe, povoljan i za Rakove, Škorpije, Bikove i Jarce (i one koji imaju naglašeni neki od tih znakova), a nepovoljan je za Blizance, Strelce i Device (i one koji imaju naglašen neki od tih znakova).

Ribe su poslednji znak Zodijaka i predstavljaju dovršetak ciklusa. Astrološka godina počinje prolećem i ulaskom Sunca u znak Ovna, a ciklus završava u znaku Riba, da bi novi ciklus započeo ponovo u proleće. Zato se za Ribe kaže da su najmanje materijalne od svih znakova, one su sintetizovale igre materijalnog sveta kroz ostale znakove, pa ih materija najmanje zanima.

Bikovi, Lavovi, Vage i Ribe spadaju u kreativne, umetničke znakove, ali za razliku od recimo Lavova, Ribe nisu lude za svetlima pozornice. Više vole usamljena mesta, pusta ostrva, gde će moći daleko od drugih, u miru, stvarati svoje kreacije ili pronaći duhovni mir. Vole vodu – more, reke, jezera, pa se Ribama uvek preporuča da žive u blizini neke vode.

Ribe su i znak žrtve i žrtvovanja, jer Ribama je tuđa dobrobit važnija od one vlastite. Zbog toga se na njih često zakače energetski vampiri. Njihove granice između vlastitog sveta i sveta drugih ljudi su vrlo tanke i nedefinisane, pa često kupe tuđe misli i raspoloženja. Zato je za Ribe bitno da budu među veselim i optimističnim ljudima, jer ako već lako padaju pod uticaje, neka onda taj uticaj bude pozitivan.

Kod Riba je prisutna velika potreba za pomaganjem drugima, te zajedno sa Vodolijama spadaju u humanitarne znakove. Vodolija pomaže drugima iz socijalne osvešćenosti i želje za društvenom pravdom, a Ribe to rade iz emocije i saosećanja prema bližnjima.

Ribe su vrlo osećajne, empatične i senzitivne, imaju jaku intuiciju. Raspoloženje im je jako promenjivo, u istom danu preplavi ih ceo spektar različitih emocija, pa ih je vrlo lako povrediti ih.

Kod Riba je jako izraženo ono nesvesno, ali i nadsvesno. Snovi su u vlasti Riba. Vrlo često su neuzemljeni i skloni maštanju, begu od stvarnosti, jer nije materijalan svet ono što pleni njihovu pažnju. Nematerijalni svetovi imaju veći uticaj na njih nego ovaj materijalni, pa su dobri kanalizatori i mediji.

Često gledaju svet ružičastim naočarama, a kada one jednom padnu, nastaje veliko razočarenje. Ribe su očarane, pa onda razočarane zbog pomanjkanja osećaja za realnost i objektivnog sagledavanja stvari. Takođe, Ribe u negativnom obliku mogu biti lažljivci i prevaranti, jer njihov vladar Neptun daje iluzije i laži.

Od sporta najviše im prijaju oni vodeni – jedrenje, plivanje, veslanje, vaterpolo, klizanje. U medicinskom smislu vladaju stopalima, vrhom glave, hipotalamusom, hipofizom i epifizom, psihom, autoimunim i nepoznatim bolestima i alergijama.

One predstavljaju beskrajan okean svesnosti, sveukupnu kreaciju, svest jedinstva, stanje u kojemu je sve jedno. Ovde nema prostora, nema vremena, nema dualnosti, nema individualne svesti. Sve egzistira istovremen, nema ničega što ne postoji. Sve iskušava sve. Početak i kraj.

ASTRO PORTAL

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top