Zlatni LEK: Kako se koristi kurkuma sa medom i šta sve leči (RECEPT)

pixabay.com

Lepota i zdravlje

Zlatni LEK: Kako se koristi kurkuma sa medom i šta sve leči (RECEPT)

Kombinacija kurkume i meda je neverovatno moćna smesa koja jača imunitet, bori se protiv bakterijskih i virusnih infekcija, leči upale i smiruje alergije.

Med poboljšava kardiovaskularno zdravlje i sprečava bolesti srca zbog visokog nivoa antioksidanata koje sadrži.

Njegova konzumacija takođe pomaže varenju, poboljšava crevnu mikrofloru, a mnoga jedinjenja koja sadrži poboljšavaju zdravlje digestivnog sistema.

S druge strane, kurkuma takođe ima snažna antimikrobna i antifungalna svojstva koja uklanjaju bakterije. Sadrži preko 100 bioaktivnih komponenata, a njegov aktivni sastojak, kurkumin, ima snažna antiinflamatorna svojstva. Njegovi antiinflamatorni efekti štite jetru od oštećenja alkoholom, predoziranja gvožđem i smanjenog protoka žuči. Međutim, imajte na umu da bi to trebalo da izbegavate u slučaju da imate problem sa žuči ili niskim krvnim pritiskom.

Lek napravljen od kurkume i meda kao dva aktivna sastojka stimuliše proizvodnju i funkcionalnost imunih ćelija, a zauzvrat jača sposobnost imunološkog sistema da spreči bolest. Ova smesa može da poboljša hidrataciju i elastičnost kože i da je dovede do poboljšanja zdravlja kože. Kurkuma i med su takođe korisni u lečenju oralnog mukozitisa koji se javlja kao komplikacija u lečenju određenih bolesti.

Sastojci:

1. 100 grama meda
2. 1 kašika kurkume u ​​prahu
3. Prstohvat crnog bibera
4. 1 kašičica limunove korice (opcionalno)
5. 2 kašike jabukovog sirćeta (po želji)

Priprema:

Mešajte med sa kurkumom i crnim biberom. Ako se odlučite za jabukovo sirće i koricu limuna, dodajte ih takođe. Zatim ga uzimajte svakodnevno po kašičicu kako biste ojačali imunološki sistem i smirili sezonske alergije.

U slučaju prehlade ili gripa, uzimajte pola kašičice svakog sata prvog dana lečenja, nastavite uzimati pola kašičice svaka 2 sata, a trećeg dana uzimajte istu količinu tri puta dnevno. Za lečenje respiratornih stanja poput problema sa plućima, astme i bronhitisa, uzimajte pola kašičice tri puta dnevno.

Imajte na umu da biste trebali držati zlatni med u ustima dok se ne otopi pre nego što ga progutate.

Izvor: Objektiv.rs, svezazdravlje.site

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top