Karleuša o „Dari iz Jasenovca“: O njenoj poruci će se pričati! (Foto)

Printscreen/Instagram

Poznati

Karleuša o „Dari iz Jasenovca“: O njenoj poruci će se pričati! (Foto)

Film „Dara iz Jasenovca“ goruća je tema i nakon njegovog premijernog prikazivanja na RTS-u. Izazvao je brojne reakcije, kritikovali su ga i hrvatski mediji, a sada je svoje mišljenje na tu temu iznela i Jelena Karleuša.

Jelena je istakla da je dobila puno poruka od ljudi koji žele da čuju njeno mišljenje, pa ga je i iskazala javno.

„Kao neko ko je mnogo čitao i gledao na tu temu, pošteno je da kažem da film nije dočarao ni hiljaditi deo realnog stradanja Srba, Jevreja i Roma u logorima tadašnje NDH, saveznika fašističke Nemačke, za vreme Drugog svetskog rata. Ali jednostavno to jedan film nije mogao da dočara. Nije moguće napraviti takav film… Uostalom, postoje pravi snimci, postoje prave slike, postoji istorijska dokumentacija, istorijske činjenice…a postoji i Jasenovac, nije daleko. Ima i memorijalni centar u kojem se može sve to videti. U krajnjem slučaju, postoji i Google…“, počela je Jelena.

„Pošteno je reći i to da se i tada, kao i sada, pošten svet u Hrvatskoj takvih zločina stideo i takve je zločine osudio. Mnogi zločinci su nakon rata uhvaćeni i pogubljeni upravo u Hrvatskoj. Znači, film je samo delimično pokazao realnost monstruoznih zločina psihopata nad nedužnim narodom u kom ni najmanje nisu bila pošteđena deca. Ovakvi istorijski događaji koji nisu bili ni tako davno, ne treba u nama da stvaraju mržnju i podelu. Naprotiv, dobre ljude svih nacionalnosti i veroispovesti ovakvi crni momenti novije istorije treba da učvrste u nastojanju da se takva nezamisliva zverstva nikada ne ponove“, dodala je i poručila na kraju:

„Zapamtite, zločinci, monstrumi, sadisti i psihopate nikada ne smeju da nose nacionalno obeležje jedne zemlje, to ne bi bilo fer prema dobrim ljudima u čije ime sigurno nisu ubijali“.

Podsetimo, film „Dara iz Jasenovca“ doživeo je svetsku premijeru u subotu, 20. februara, na RTS-u. Glavnu ulogu, ulogu Dare Ilić maestralno je odigrala devojčica Biljana Čekić, koja ima 13 godina. Devet članova njene porodice stradalo je u logoru Jasenovac.

Ekskluziva.ba

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top