Student HEROJ izvukao bebu iz zaključanog automobila

Facebook

Kuća i porodica

Student HEROJ izvukao bebu iz zaključanog automobila

Nemanja Radović, student završne godine Policijske akademije, pokazao je u praksi šta znači biti na službi građanima 24 sata.Zatekao se na pravom mestu, u pravom trenutku, ispred Doma zdravlja u Ivanjici, kada su se slučajno zaključala vrata automobila u kojima je bila šestomesečna beba, a ključevi ostali unutra.

Uznemirena majka se obratila za pomoć staloženom mladom policajcu, koji pokušao pažljivo da razbije prozor kako ne i uznemirio bebu. Kako nije uspeo, majci je rekao da ostane uz dete, dok je on otišao u njen stan po rezervne ključeve. U automobilu je ostao zaključan i njen mobilni telefon, a kako ju je savladala panika jedva je uspela da se seti adrese.

Pribrani policajac je uključio četiri migavca i koristeći iskustvo sa obuke za brze intervencije stigao brzo do njenog stana, uzeo rezervne ključeve i rešio neprijatnu situaciju.
Bebu je savladao san, ali strepnja majke da će u automobilu nestati kiseonika otklonjena je staloženim potezom policajca. Beba je spasioca nagradila osmehom kad ju je uzeo u naručje.

Nemanja Radović je iz Radaljeva, koji radi kao policajac u Guči, a od malena je naučio da bude snalažljiv i odgovoran, stasavajući kroz rad na porodičnom imanju i ne zapostavljajući školske obaveze.
Od porodice je, kaže, dobio glavne životne lekcije, zbog kojih se opredelio za poziv u kojem će dokazati da je policajac u službi građanima, čak i kada nije na dužnosti.

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top