TEHNIKA ČUVENOG RUSKOG PSIHOLOGA LJERMONTOVA

pixabay.com

Lifestyle

TEHNIKA ČUVENOG RUSKOG PSIHOLOGA LJERMONTOVA

U vremenu koje živimo potrebni su nam mehenizmi da bismo se izborili sa velikom količinom stresa i negativnosti.

Kada problemima pristupate vrlo pesimistički i samo očajavate jer mislite da vam se ništa dobro ne može desiti i da vašim nedaćama nema kraja, potrebno vam je nešto što će vas izdići od tih problema.

Ruski psiholog Ljermontov predočava vam jednu vrlo jednostavnu i efikasnu tehniku kako da se rešimo negativnih osećanja, a ne da ih potiskujemo.

Imate dva izbora: da krenete da rešavate svoje probleme ili da sedite, plačete i da se samosažaljevate. Krenite od postavljanja pitanja:

– Ko sam ja?

– Šta hoćeš od mene?

– Ko te je poslao?

Na ovaj način svoje loše misli tretirate kao negativnu energiju koja vam je nametnuta spolja, a vi nikako ne smete da se poistovećujete sa njima, a pogotovo ni da im dopustite da postanu deo vašeg svakodnevnog raspoloženja.

Ljermontov savetuje da ova tri pitanja stalno imate na umu, kako biste neutralisali svaku lošu misao kada se pojavi. Kad god se osećate loše, ne prepuštajte se očajavanju, nego promenite tehniku, postavljajući pomenuta, ali i ova pitanja:

– Kome je potrebna moja bol?

– Kome je potreban moj strah?

– Ko se hrani mojom patnjom i osećanjem teskobe i beznađa?

Kada vas sledeći put okupiraju „crne misli“, osetićete veliko olakšanje ako samo počnete da odgovarate na ova pitanja. Uverićete se da je Ljermontov bio u pravu.

Stil

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

To Top