Feng šui otkriva – Ove predmete nikako ne treba držati u kući

pixabay.com

Kuća i porodica

Feng šui otkriva – Ove predmete nikako ne treba držati u kući

Feng šui – Ove stavri privlače lošu energiju i treba ih ukloniti iz doma – posebno određene slike!

Feng šui kao veština uređenja prostora, koristi i razne ukrasne predmete kako bi se uspostavili novi energetski tokovi te preusmerila i aktivirala energija.

U tu svrhu, jedan od vrlo jednostavnih načina je da svoj dom ukrasite umetničkim slikama i predmetima koji imaju simboliku skladno načelima 5 elemenata i orijentacijom prema stranama sveta.

Preporučujem ono što je blisko vašim navikama i psihologiji pa zato opremite svoj prostor ukrasima i slikama koji će uneti pozitivnu energiju i vizualno podstaći ukućane da se bolje osećaju u prostoru.

Šta izbaciti?

U literaturi je sačuvano mnogo zapisa o tome kakvu jaku energiju mogu imati slike. Kada umetnik stvara sliku, on na platno prenosi vlastita osećanja. On bira temu, bira paletu boja, raspoređuje objekte na slici, tako kako se u danom trenutku sam oseća. Zato, preko umetničkog platna, možemo videti stvarno stanje ličnosti umetnika i osetiti njegove emocije. Zato svaka slika, izaziva kod onih koji je promatraju neku emocionalnu reakciju.

Istraživači tvrde da svaka umetnička slika deluje na raspoloženje i stanje posmatrača, čak i ako je vidi samo jedan put. U istoriji je poznato puno primera kada su remek dela ispunjena teškom energijom uništavala zdravlje svojim vlasnicima. Tema nekih slika i komponenta boja deluju toliko ugnjetavajuće da se čak i njihova reprodukcija, ne preporučuje držati u kući.

Dakle analizirajte šta imate na svojim zidovima i ako su to motivi koji potiču agresiju, tugu i nelagodnost pa makar bili i vredni pokloni, odmah ih uklonite. Probajte se odnositi prema njima bez vezivanja.

Veliko “NE”: Maske iz afričkih plemena, bilo kakvo oružje, preparirane životinje, slonove kljove, slike i fotografije rata, tuge, agresije i nasilja, aranžmani od suvog i plastičnog cveća – ovo stvari uklonite iz doma.

Šta je najbolje staviti na određene zidove?

Preporučujem da slikama prvenstveno opremite prostor dnevne sobe i trpezarije, a budite oprezni kod postavljanja slika u spavaćoj sobi, radnoj i dečijoj sobi.

Jedan od jako dobrih pokretača energije je hodnik u kojem se odmah sa vrata ulaza trebaju videti lepo osvijetljene slike sa pozitivnim vibracijama, slike dobrodošlice.

Dečije sobe pažljivo treba opremati i proceniti da li neki likovi iz crtanih filmova podstiču djecu na agresiju bez obzira koliko su simpatično predstavljeni i oblikovani. Dobre su zemljopisne mape, slike prirode, životinja (npr paun, lav, tigar, jelen, slon, kornjača, petao, zmaj), slike cveća, ptica, vesele porodične fotografije…

U spavaćoj sobi stavite motive koji vas opuštaju. Nikada nećete pogrešiti ako postavite slike sa detaljima prirode, cveća, ptica, voća…

Provereni aktivatori energije

Kada se ozbiljnije posvetite ovim pitanjima opremanja i dekorisanja svojih zidova, a imate određeni cilj koji želite postići, onda možete i naći kombinacije koje vama odgovaraju, a dodatno imaju motive koji su provereni aktivatori energije u prostoru.

Tada možete namenski postaviti simbole zaštite: slike lava, tigra, božanstva, svetaca …

Za prosperitet i dugovečnost postavite slike bambusa, bora, jelena, kornjače.

Simboli za podsticanje ugleda i reputaciju su feniks, paunovo pero, petao.

Za napredak u karijeri, poslu, za prosperitet i novac: grafike s novcem, slike bambusa, šume, zmaja, cvetne motive sa orhidejama, ljiljanima, slike jata ribica ili vodopada …

Za uspeh u ljubavnom životu, nalaženje partnera, održavanje veze harmoničnom i dugotrajnom preporučuju se slike parova u zagrljaju, romantične aranžmane s ružama, božurima, orhidejama, slike koje sadrže par kao npr. par riba, jabuka, par golubova.

Dakle, birajte samo ono što vam je prijatno i uklapa se u vas psihološki profil bez obzira koliko to bilo popularno ili preporuka. Nemojte preterivati jer sve ima svoju meru, a cilj je balans u prostoru. Ako vam neko pokloni predmet ili sliku koja vam se ne sviđa, dajte sebi za pravo da je ne stavite na svoje zidove jer neki energetski zapisi mogu izazvati nesklad kod vas.

Aktiviranje pojedinih sektora

Generalno za segmente na istoku u kojem vlada element Drva, na slikama treba biti zastupljeno puno zelenila, drveće, cveće, izlazak sunca, porodične fotografije jer tako se potiče razvoj i harmonija u porodici.

3 DREVNA FENG ŠUI PRAVILA ZA VELIKU SREĆU U DOMU: Evo kako da u svojoj kući utemeljiti put ka zdravlju i obilju3 DREVNA FENG ŠUI PRAVILA ZA VELIKU SREĆU U DOMU: Evo kako da u svojoj kući utemeljiti put ka zdravlju i obilju
Kako da napravite u svom domu dobar feng šui za bogatstvo i zdravlje – prvo uradite 1 jednostavnu stvar!
Na zapadnom i severozapadnom zidu koji pokreću na kreativnost i prijateljstvo, mogu se postaviti motivi na kojima je predstavljeno jezero, jesen, žitna polja, slike neba sa oblacima.

Na severu koji je zaslužan za razvoj karijere najbolji su prikazi mora, vodopada, fontana, zatim zimski pejzaži, tamne boje sa oblicima.

Sektor jugozapada koji simbolizira odnose može se oplemeniti romantičnim fotografijama, motivima na kojima dominira ženski princip, slikama parova u zagrljaju, motivi vrtova sa cvećem, slike u pastelnim nijansama i bojama zemlje.

I severozapad koji karakterizira element Zemlje, može se podstaći slikama planine, možete staviti kartu sveta, fotografije svetaca i božanstava koji vas potiču na promišljanje, na unutrašnji razvoj i duhovnost.

Jug je povezan sa elementom Vatre i predstavlja sektor ugleda i časti pa ga je najbolje opremiti slikama vatrenih boja, a to su žuta, narančasta, crvena. Motivi mogu biti letnji pejzaži sa puno Sunca i svetla, slike pauna ili petla…

Budite kreativni i pokrenite energiju sa svojih zidova, igrajte se!

Olivera Milošević
dipl.ing.arh Feng shui konzultant

Izvor: monnamagazin.me

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top