Možda bi trebalo da svekrvu jedan dan dočekate – u TANGAMA!

pixabay.com

Ljubav i seks

Možda bi trebalo da svekrvu jedan dan dočekate – u TANGAMA!

Posesivni članovi obitelji su kao vrući vosak na preponama — možeš ih samo odvojiti naglo, hladno… i maknuti sa sebe.

To je uvijek Hitno. Što duže stoji vosak — to duže ne dišeš i čekaš potez koji život znači.

Oni su kao rak za brak. Odvaži što ti je važnije; život ili žrtva?! Skini ih tada s dnevnog reda. Ako ne kuže suptilnu distancu, onda direktno kao da bijelom kredom povučeš crtu poput one žute izolir trake u banci pred šalterom ili oznake na podnim bijelim pločicama ljekarne za vrijeme korona pandemije, jasno kao zid.

To je jako higijenski i neosporivo potrebno za zdravlje, za dobar sex i za ukusan ručak… Sve to vuče jedno drugo.

Potrebno je zaštiti se od onog što je i za opstanak vašeg braka toksično ili što metastazira stres u vas i vaše ukućane (što je svakako i međuovisno, npr. ako sam ja pod stresom prenosim ga na djecu, dijete na učenje, na supruga, suprug na posao, zagori ručak, izgubimo ključeve, krene svađica, upadnu crvene gaće među bijeli veš, ne gledamo zajedno film, živčano dolijevam varikinu u lavor s rozim muževim košuljama, zaboravim staviti rukavice, stvorim ekcem na dlanovima, pokvari se suđerica, perem sve na ruke, krivim supruga).

Nema tu neugode. Trebamo jasnu crtu (kredu, knauf…).
Da li vam je neugodno izbaciti gluten ako imate celijakiju?

Početi piti Euthyrox ako nemate štitnjaču?
Da li ćete iz pristojnosti pojesti orahnjaču, a izbacili ste ugljikohidrate ili imate alergiju na orahe = Ista stvar…
I s posesivnim članovima isto.. Van s menija!

Foto: pexels

Imam sreću da je moja svekrva krasna, nenametljiva, kulturna i vrijedna žena. Ne mogu ni zamisliti da živim u obiteljskoj kući u koju upada Raymondova majka bez kucanja?!

Moje prijateljice na otoku žive u takvim kućama. Dvije su svojim (srećom krasnim) svekrvama jasno i ljubazno rekle “Želim privatnost! Zaključavati ću. Mi volimo hodati goli i u rublju, izležavati se, biti sami.

Volimo ponekad neopterećeno ljenčariti, jesti u krevetu uz film, hranu iz dostave i imati nered po kući cijelo popodne. Volimo najavljene goste i rado ćemo se družiti! Bit će ovo lijepo!”. Imaju divan odnos.

Jedna od te dvije nije “shvatila” prvi put, pa ju je Greta dočekala drugi put u tangama na kauču. I nju i svekra. Rekla je da čeka supruga. Nije se uzvrpoljila, čekala je mirno da odu rumeni i shvate s kim imaju posla.

Sa ženom koja želi disati. Normalnom ženom. Koja se ponaša kako joj se hoće unutar svoja četiri zida.
Shvatili su.
Istinski se cijene. Imaju krasan suživot već 15 godina. Zajedno ručaju jednom mjesečno i uživaju u tim susretima.

Jednake riječi i jednako ljubazno rekle bi to i nerazumnim svekrvama. Kultura je najljepše cjepivo.
Druge dvije frendice su već lude. Jednoj i posesivna muževa sestra svaki dan dođe (braci), ostaje po dva sata… To nije zla žena.

Ona samo nema tu vrstu inteligencije da samostalno shvati ili primijeti da radi štetu i da je višak, niti ima kvalitetan brak, niti je od malena gledala ljubav da bi mogla osjetiti da mu brat i žena cvatu kada se umjereno druže s njom (povremeno). Samo treba reći.

Reći! Recite! Recite joj, za ime Boga! Kakav je to mazohizam!

Te dvije prijateljice i dalje se čude ili čekaju da stanari kuće sami shvate… Što im reći? To nije biti pristojan nego neodgovoran prema sebi i svojoj obitelji.

Skinuti ih kao vrući vosak ili ih dočekati u tangama! Ustvari i halterima, štiklama od pleksiglasa i upaljenim pornićem. Bježati će kao pred suzavcem.

Pa nek’ crvene oni, a ne vaši brakovi. U redu je da Vaše „normalno“ za njih bude ekcentrično.

Vi niste u braku s cijelom obitelji, već samo sa svojim suprugom. Oni ne mogu biti Vaš bračni problemčić. …ako im sami to ne dozvolite.

Piše: Vana Kovačić

Lola

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top