Znate li ko je dečak sa slike? Počeo je da glumi sa TRI godine, a tata i tetka su mu naši najpoznatiji glumci

Printscreen/Instagram

Poznati

Znate li ko je dečak sa slike? Počeo je da glumi sa TRI godine, a tata i tetka su mu naši najpoznatiji glumci

„Mali Žika“, napisao je Srđan Žika Todorović, ispod svoje fotografije na Instagramu.

„A, već taj poseban pogled“, „Ijaooo, sladak kao devojčica“, „Obožavam ga, gen našeg velikog, nezaboravnog Bore“, bili su samo neki od komentara na njegovu objavu.

Srđan Žika Todorović je svoj vanserijski talenat nasledio od oca Bore Todorovića, a prste je sigurno umešala i tetka Mira Stupica.

Žika bi mogao bi da opiše i kao najbolji bubnjar među glumcima, a ujedno i najbolji glumac među bubnjarima! svirao je u bendovima „Eks Radnička Kontrola“, „Centar“, „Disciplina kičme“, „Ekaterina Velika“.

Prvi put smo ga na velikom platnu ugledali 1968. godine, u ulozi Srđana u filmu „Ima ljubavi, nema ljubavi“.

Međutim, kod Srđana je u jednom periodu, iako je završio Fakultet dramskih umetnosti, čini se, bilo više ljubavi za muziku. To je bio period ranih osamdesetih godina, a nakon izvesnog vremena, Srđan se ponovo zainteresovao za glumu.

Zahvaljujući tome, ponovo smo uživali u njegovom talentu – prvo u filmu „Bal na vodi“, a onda su počele da se nižu uloge – Kifla u „Zaboravljenima“, Koma u „Kako je propao rokenrol“, Fleka u „Crnom bombarderu“, Đavo u „Mi nismo anđeli“, Jovan u „Bila jednom jedna zemlja“, Duško Krtola u „Vratiće se rode“… čitav jedan tekst bilo bi potrebno posvetiti samo njegovim ulogama kada bismo krenuli da ih nabrajamo.

Nastavi čitanje
Pročitajte i...
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

To Top