Dekodirana su MIMIKA I GOVOR TELA para koji je uzburkao planetu, da li je sada sve MALO JASNIJE

Printscreen/Instagram

Poznati

Dekodirana su MIMIKA I GOVOR TELA para koji je uzburkao planetu, da li je sada sve MALO JASNIJE

Intervju Megan Markl i princa Harija sa čuvenom televizijskom voditeljkom Oprom Vinfri, emitovan pre dva dana (7. mart) na američkom „Si-bi-esu“, analaziran je i iz ugla govora tela. Ovo su zapažanja stručnjaka za mimiku.

Megan Markl je mirnim, odmerenim glasom pričala o borbi sa samoubilačkim mislima, a iza kontakta koji je ostvarila očima sa voditeljkom i njenih pokreta, koji su pratili prisećanje teških momenata, krio se „nalet snažnih emocija“, piše „Dejli mejl“.

Sa druge strane, tiha pauza i pokret žaljenja princa Harija na pitanje o princu od Velsa sugerišu da je njegov odnos sa ocem teže popraviti od njegovog odnosa sa bratom princom Vilijamom, ocenjuje stručnjak za govor tela Džudi Džejms.

Džudi Džejms je zatim objasnila da je malo dramatičnosti koju je Megan pokazala dok je pričala o komentarima o boji kože svog sina Arčija Harisona, otkrilo njenu „suptilnu molbu za empatiju i dogovor“, dok je „padanje vilica“ Opre Vinfri pokazao „ekstreman šok“.

Tokom intervjua vojvotkinje i vojvode od Saseksa sa Oprom Vinfri princ Hari je govorom tela ostvario mnogo snažnije prisustvo nego što se to činilo u najavama emisije, rekla je Džudi Džejms za „Fimejl“.

Stručnjak je objasnio i da je Hari pokazao da je i te kako preuzeo ulogu „zaštitnika i branioca“ u braku sa Megan, koja je priznala da je imala samoubilačke misli dok je bila na dvoru.

Smireni pokreti Megan Markl doprineli su tome da njene izjave deluju šokantnije i uverljivije, a time što je mazila trudnički stomak poslala je signal „zaštitničkog materinstva“, koji je pratio priče da su Hari i Arči izgubili podršku porodice, smatra Džudi (Megan Markl i princ Hari su 2018. dobili sina Arčija Harisona, a na Dan zaljubljenih saopštili su da će dobiti drugo dete, u intervjuu su otkrili da čekaju ćerku).

Slušajući Megan Markl kako iznosi šokatno priznanje da „nije želela više da živi“, Džudi Džejms je primetila: „Pričala je to mirnim, odmerenim tempom, dubljim ili nižim glasom, bez drame u pokretima odnosno govoru tela“.

Džudi je zatim objasnila: „Megan ostvaruje kontakt očima sa Oprom i jedan mikro pokret očima otkriva da se ona priseća uspomena“.

Ključan deo mimike Megan Markl iz intervjua su i sledeći detalji: „Njene obrve se čak podižu i otkrivaju veći deo oka, a ubrzano treptanje ukazuje na snažan nalet emocija tokom prisećanja“.

Uočeno je i kako Megan odmahuje glavom kao da želi da se oslobodi bolnih sećanja.

Džudi Djems je primetila da je princ Hari zamalo zaplakao dok je pričao o ocu ističući da ga je Čarls, koji je prošao nešto slično, izneverio.

Princ Hari je ispričao da su se odnosi dvora prema njemu i Megan promenili nakon njihovog povratka iz Australije i sa Novog Zelanda, kao da je otac prestao da odgovora na njegove pozive dok se raspravljao o budućoj ulozi njega i Megan, bilo je to u momentu dok je par u Kanadi slavio Božić.

„Zna kakav je osećaj bola, a Arči mu je unuk. Uvek ću ga voleti, ali mnogo sam povređen. I dalje će mi biti jedan od priotiteta da popravim taj odnos, ali oni znaju samo ono što znaju, u tome je stvar“, rekao je Hari.

Dodao je da otac razgovara sada sa njim preko telefona, kao i da imaju da reše dosta problema.

„Tiha pauza je rekla toliko toga, zatvaranje očiju i skretanje pogleda, odmahivanje glavom i pomeranja jezika“, dešifrovala je Džudi Džejms Harijevu mimiku pa istakla:

„Hari je stiskao usne što je čest gest žaljenja i izgledalo je da je na korak od suza dok je pričao da je mnogo povređen“.

Dok je govorio o navodnom napadu na kraljicu Elizabetu II iza njenih leđa, Hari je pomerao prste, skretao pogled i pravio pauzu, a Megan ga je pogledala pre nego što je rekao da poštuje baku.

„Njegov odgovor na pomen Vilijamovog imena je, takođe, bio iznenađujuće nežan. To je izazvalo osmeh, pa čak i lagani smeh jer je rekao da voli brata. Pljesnuo je rukama pa ih rastavio kao da je ponoašao „razdor“, ali njegov osmeh ukazuje na to da bi mogli da poprave odnos“, rekla je Džudi.

Megan je u intervjuu rekla da je plakala zbog Kejt Midlton na probi svog venčanja sa Harijem, ali je napomenula da joj se vojvotkinja do Kembridža izvinila kao i da je Kejt dobra osoba.

U ovom delu intervjua govor tela Megan Markl ukazao je na određenu nevoljnost da odgovori na brza pitanja Opre Vinfri ili na želju da se o tome razgovara sporijim odmerenijim tonom.

„Nema pokreta tela dok se odvija tema o Kejt, a na naglašeno prvo pitanje Opre da li je Kejt plakala zbog nje, Megan je tiho i jednostavno odgovorila ne, dok je podigla obrve i odmahivala glavu, blago se smešeći zatvorenih usana“, rekla je Džudi.

Navela je dalje da je nekoliko puta moglo da se vidi kako Megan brzo trepće, što je otkrilo nalet emocija, a zatim je uzdahnula zatvorenih usana, što je bio znak ogorčenja, dok je gledala nadole.

Time što je slagala ramenima pokazala je da nerado priča o tome, a njen komentar: „Dogodilo se suprotno“ pratilo je potvrdno klimanje glavom.

Iako je Džudi primetila da je Megan u jednom momentu bila na ivici suza, govor tela vojvotkinje je uglavnom bio odmeren.

„Stalno je odmahivala glavom kako bi iskazala nevericu u stvari koje je doživela, plus je skretala pogled, ili duze držala oči zatvorene čime je nagovestila da su za nju takva sećanja veoma bolna“, istakla je Džudi.

To što su njeni dlanovi bili okrenuti ka gore bilo je znak njene želje za empatijom i dogovorom, ali stiskanje prstiju, pokreti očiju i nekoliko suptilnih poteza jezikom razotkrili su potisnut bes zbog sećanja, što je posebno dolazilo do izražaja dok je pričala kako su Arči i Hari ostali bez zaštite porodice.

Megan je govorila i o tome da je na dvoru bilo zabrinutosti zbog boje kože njenog sina, odnosno zebnje da dečak nema tamnu kožu.

Opra je u tom trenutku širom otvorila usta potpuno šokirana ovom izjavom, ali je mimika Megan bila daleko odmerenija, ona je samo pomerala ruku ka Opri što je bila suptilna molba za empatiju i podršku.

„Pravila je pauzu dok je pričala, a pogled joj je skretao ulevo kao da se prisećala ili procenjivala“, dodala je Džudi koja je primetila da je Megan, dok je pričala o odnosu dvora prema Arčiju, blago klimala glavom i suptilno rukom potvrđivala svoje reči.

Megan je opisala svoju bol što je njenom sinu nakon što mu nije dodeljena titula princa, bilo uskraćeno dvadesetčetvoročasovno obezbeđenje. Ni ona ni Hari nisu želeli da kažu ko je na dvoru zastupao rasističke stavove.

Džudi je uočila da je Megan tokom intervjua često dodirivala trudnički stomak što je činila i u prvoj trudnoći.

Stručnjak za govor tela kaže da je Megan time pokazala da je veoma zaštitnički nastojena.

Džudi je izdvojila i to što je Hari na početku intevrjua dodirivao svoje butine što je bilo znak nespretnosti, ali ga je Megan ohrabrila time što je svoju ruku stavila preko njegove. I to je bio znak njene zaštite, ali je i princ tokom razgovora ispoljio jak zaštitnički stav prema supruzi, a čak ju je u jednom trenutku uhvatio za ruku i prekinuo kako bi joj pomogao i preuzeo reč.

Stalno je pritom dodirivao burmu čime je pokazao čemu je najnaklonjeniji i gde se krije njegova uteha. Njegovo ponašanje je razotkrilo i potisnuti bes, dok je potvrđivao reči svoje supruge, a kako je rekla Džudi, njegovi izlivi besa i tuge bili su otvoreniji od onih koje je pokazala Megan. Veoma ilustrativnim gestovima je dočarao svoje zarobljeništvo na dvoru.

Poruka Megan i Harija bila je su oni sada bezbrižan par koji je uspeo da pobegne i koji sada živi jednostavan i slobodan život.

Zenablic

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top