Meghan i Harry, uhljebi koji su sinoć pljunuli na svaku ugroženu afroameričku djevojčicu

Printscreen/Instagram

Poznati

Meghan i Harry, uhljebi koji su sinoć pljunuli na svaku ugroženu afroameričku djevojčicu

Gledajući intervju britanskog princa, izdanka obitelji koja je stoljećima pljačkala i zlostavljala polovinu planete, i njegove supruge koja je svojevoljno napustila svoju karijeru i svoj život da bi postala dio iste obitelji, cijelo vrijeme sam se pitala koja je poruka razgovora djevojčici afroameričkog podrijetla koja ih gleda.

Pala mi je na pamet i afroamerička djevojčica, Kelly, sugrađanka Meghan Markle, koju sam neki dan gledala u intervju u kojemu je pričala o zlostavljanju koje je prošla u obitelji te kako ju je udomitelj silovao kad je imala tek pet godina.

Na ulici je, kao prostitutka završila s 11. Deset godina je bila na cesti, u svakodnevnoj opasnosti od smrti i silovanja, prije nego je dobila priliku za novi život i rad u jednoj ustanovi koja se brine za starije i nemoćne. Nitko joj ne vjeruje. Nije joj lako ni povjerovati, ipak.

No vratimo se mi na priču.

Poruka sinoćnjeg intervjua Meghan Markle je… Koja? Nemoj se udati u kraljevsku obitelj?

Meghan i Harry sinoć su požalili da im je kraljevska obitelj ukinula financiranje života u SAD-u i odbila plaćati osiguranje. Očekivali su valjda da će britanski porezni obveznici financirati odbjeglog princa i njegovu suprugu u luksuznoj vili koju su kupili u Kaliforniji.

Velikom dijelu Britanaca je puna kapa kraljevske obitelji i troškova koje prave već stoljećima, a fanovi plemstva smatraju ih državnim dobrom koje mora pozirati fotografima pola sata nakon poroda upravo zato jer ga financiraju.

Princ se požalio da je morao, pazite sad, početi raditi s Netflixom, kako bi imao novca za skupi život i sigurnost svoje obitelji. Velika tuga, s 36 godina početi zarađivati za vlastitu obitelj.

Mnogi vjeruju da mu je jako teško. Ipak, majka mu je nakon smrti ostavila tek nekoliko milijuna funti.

Meghan je tijekom razgovora uspješno izvlačila sve karte koje danas prolaze za veliku priču. Najveća karta je karta rasizma. Požalila se da joj je tijekom trudnoće rečeno da njezin sin neće biti princ i Amerikancima uvalila priču da je to sigurno zbog boje njegove kože.

Uspješno je prešutjela činjenicu da prinčevi rođenjem postaju samo djeca prijestolonasljednika i monarha te da neki bliži srodnici kraljice Elizabete, poput njezinih unuka, također nisu prinčevi i princeze. Meghan, naravno svi vjeruju.

Nesretna Meghan, kaže, nije imala pojma u što se upušta, jer nije guglala svog supruga i njegovu obitelj. I to joj svi vjeruju. Zamislite da vam prijateljica sredi spoj s britanskim kraljevićem i da ga vi ne guglate prije? Žene guglaju i majstora za perilice rublja prije nego što izađu s njim.

Najogavniji dio razgovora svakako je zaključak britanskog princa da je bio zarobljen u sustavu kraljevske obitelji. Nesretnik je bio zarobljen, zamislite. Zarobljen u milijunima koje su mu davali porezni obveznici, zarobljen u privilegijama, zarobljen u prilikama za školovanje, zarobljen u otvorenim vratima svega što je poželio.

Svakom je njegova muka najteža, ali pričati da si zarobljen u svijetu gdje se svaki dan tisuće djevojčica prodaju u prostituciju i prisilni rad, u svijetu gdje su ljudi zarobljeni kreditima i ovrhama, u svijetu gdje je svatko od nas zarobljen torturom jačeg, zaista je ogavno i svako suosjećanje s Harryjem (koje je sinoć i dobio) je apsurdno.

Da se razumijemo, Meghan Markle se nikad ne bi udala za Harryja da je on nasljednik prijestolja jer kraljevska obitelj to jednostavno ne bi dozvolila. Svatko tko pomišlja drugačije, grdno se vara.

Ženidba britanskog kraljevića (koji je kao šesti nasljednik trona postao nebitna osoba) s razvedenom američkom glumicom afroameričkog podrijetla bio je između ostalog i sjajan marketing za kraljevsku obitelj koja od kraja 80-tih intenzivno radi na svom imidžu i prikriva sve rasiste i zločince u svojim redovima.

Svijet je sinoć gledao razgovor dvije žene afroameričkog podrijetla koje su teške milijune i koje su šokirane jer dijete jedne od njih nije postalo princ. Žene koje razgovaraju o tužnoj činjenici da je jednoj od njih ukinuto nekoliko milijuna dolara koje nije zaradila.

Kukanje afroameričke žene koja je napustila svoj život i karijeru da bi se udala. Gledao ih je svijet pun djevojčica njihove boje kože koje su zbog svog podrijetla zaista ugrožene, koje su silovane i maltretirane. Koje nikad neće doći na televiziju.

Najtužniji dio sinoćnjeg spektakla bio je Twitter, pun djevojaka i curica koje zbog svoje boje kože i statusa zaista trpe. One su se duboko suosjećale s Meghan i plakale nad njezinom teškom sudbinom.

I opet dolazimo do Kelly, afroameričke djevojčice koja je s pet godina silovana, a s 11 prisiljena na prostituciju. Nitko joj ne vjeruje. Nikog nije briga za nju. Svi misle da im se tako nešto ne može desiti.

Milijuni djevojčica svih boja kože misle da je Meghan sinoć poslala snažnu poruku. Ja se i dalje pitam – koju? Upozorila je te milijune djevojčica da se ne udaju u kraljevsku obitelj?

Raspoloživih prinčeva više nema, a svijet ostaje pun rasista i monstruma koji su ozbiljna prijetnja djevojčicama svake boje kože.

No, suosjećajmo se s princezama. Njima je ipak najteže.

Lola/Marina Radoš

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top