Evo šta se ZAISTA krije iza saopštenja KRALJICE o intervjuu decenije ― do detalja

Poznati

Evo šta se ZAISTA krije iza saopštenja KRALJICE o intervjuu decenije ― do detalja

Kraljica Elizabeta II oglasila se zvaničnim saopštenjem nakom šokantnog intervjua koji su princ Hari i njegova supruga Megan dali Opri Vinfri.

„Cela porodica je s tugom primila saznanje o tome koliko su izazovne bile poslednje godine za Harija i Megan. Pitanja kojih su se dotakli, posebno ona koja se tiču rase, jesu zabrinjavajuća. Iako se nekih događaja možda prisećamo na različite načine, svakako ih tretiramo vrlo ozbiljno i porodica će im se obratiti privatno“, navodi se u saopštenju.

Mnogi nisu bili sigurni da li će se kraljica obratiti i reagovati na intervju ili ga samo ignorisati. Međutim, niti je reakcija bila burna, niti je potpuno izostala. Ona je porukom „srednje“ težine odlučila da pošalje poruku svom unuku i njegovoj supruzi. Ona je pomirljivim tonom objasnila da je ovo prvenstveno porodični, ne javni sukob. Zanimljivo je da nije čak ni odbacila optužbe o rasizmu na dvoru, već ostavila prostora da ta tvrdnja može možda biti i tačna, ali mora se dobro istražiti.

Kraljica se unuku i njegovoj supruzi obratila ličnim imena, Hari i Megan, ne koristivši titule, što je inače praksa. Ovim je stavila do znanja da poštuje njihovu odluku da ne delaju kao aktivni članovi kraljevske porodice. Obratila im se i na intimni način, nazvavši ih „voljenim članovima porodice“, čime kao se trudi i moli da se izgrade neki novi mostovi mira, ističe kraljevski ekspert Fil Dampjer.

Poznavaoci prilika na dvoru tvrde da kraljica proživljava teške trenutke i da ne želi da to rešava javnim diplomatskim putem, kako kaže bivši portparol Čalrs Anson.

Bliski izvori tvrde da je Elizabeta razočarana jer optužbe o rasizmu bacaju veliku ljagu na njenu vladavinu, tim pre što je uvek isticala raznovrnost Komonvelta.

GLOSSY 

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top