Uhapšena bebisterka, detetu od četiri meseca davala lekove u VEĆOJ KOLIČINI

pixabay.com

Kuća i porodica

Uhapšena bebisterka, detetu od četiri meseca davala lekove u VEĆOJ KOLIČINI

Po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva uhapšena je bebisiterka S.C. osumnjičena da je bebi koju je čuvala u odsustvu roditelja dala lek za smirenje – bensedin u većoj količini.

Nakon toksikoloških analiza utvrđeno je da beba od četiri i po meseca nije u životnoj opasnosti.

S.C. se sumnjiči za krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, saopštilo je tužilaštvo.

Da je beba pod lekovima za smirenje utvrđeno je sinoć, nakon čega su policijski službenici sa Zvezdare o događaju obavestili tužilaštvo.

Policiji je slučaj prijavio doktor Dečije klinike u Tiršovoj, pošto je na odeljenju neurologije primljena beba 2020. godište, kod koje je u krvi pronađena veća koncentracija lekova za smirenje. Nakon izvršenih toksikoloških analiza ustanovljeno je da se u krvi deteta nalazi veća kolicina leka „“bensedin“ i da dete nije u životnoj opasnosti.

Osumnjičenoj je po nalogu dežurnog zamenika Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje od 48 casova, a danas će biti saslušana u tužilaštvu, potvrđeno je Tanjugu.

„Nakon saslušanja, u zavisnosti od njene odbrane i podataka o ranijoj osuđivanosti tužilaštvo će odlučiti da li će predložiti sudu odredivanje pritvora, nakon čega će sprovesti sve neophodne dokazne radnje, ispitati svedoke, naložiti neophodna veštacenja i doneti konačnu odluku“, navodi tužilaštvo.

Blic

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top