Jovana Joksimović podelila svoje iskustvo nakon vakcinacije

Printscreen/Instagram

Poznati

Jovana Joksimović podelila svoje iskustvo nakon vakcinacije

Poznata voditeljka primila je vakcinu već u januaru, a reakciju je imala tek nakon duge doze i, kako kaže, da ponovo ima priliku da bira odlučila bi se istu

Voditeljka Jovana Joksimović istakla je da joj je bilo veoma važno da se vakciniše i da je, štaviše, bila nestrpljiva.

— Želela sam da se vakcinišem. Insistirala sam na tome. Htela sam da to učinim onog trenutka kada je vakcina bila dostupna u našoj državi. Pravo da vam kažem, bila sam nestrpljiva kada će to biti omogućeno nama novinarima da primimo. Srećom, bili smo među prvima, jer novinari spadaju u prioritetne grupe. Imala sam privilegiju da primim prvu dozu već u januaru — kaže Jovana za Blic.

Ona je objasnila da je dobila vakcinu američke farmaceutske kompanije.

— Dobila sam „Fajzer“. Zato što sam u razgovorima sa stručnjacima i ljudi koji znaju mnogo više nego ja, zaključila sam da je reč o vakcini koja je proizvedena po nekim novim tehnologijama. Veoma je dostupno u javnosti da pogledaju čitava istraživanja na temu ovog cepiva i mnogo toga je rečeno, što je svakako dobro. Shvatila sam da je transparentna priča oko te vakcine i da alergijske reakcije koje se u nekim slučajevima javljaju su veoma male. Gotovo da ne postoje. I to mi je bilo važno — rekla je Jovana.

Ona je, ipak, imala određene simptome, ali joj to nije važno — ponovo bi odabrala istu vakcinu.

— Nakon prve doze vakcine nisam imala nikakvu reakciju, osim što me je malo bolela leva ruka u koju sam dobila ubod igle. Međutim, nakon druge doze, imala sam povišenu temperaturu, cureo mi je nos, kašljala sam. Trajalo je sedam dana, osećala sam se bolesno. Posle toga je sve bilo kao rukom odneseno. Ono što je važno, sedam dana nakon revakcine otišla sam da proverim antitela i imala sam 35, što znači da mi je mnogo porastao nivo antitela. Drago mi je što se ispitivanjem došlo do toga da prvom dozom „Fajzer“ vakcine dovoljno štiti i raste vam broj antitela. Kada bi ponovo trebala da se vakcinišem izabrala bih ponovo „Fajzer“ — kaže Jovana.

BLIC

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

To Top