Pala popularnosti Megan Markl i princa Harija posle velikog intervjua!

Printscreen/Instagram

Poznati

Pala popularnosti Megan Markl i princa Harija posle velikog intervjua!

Popularnost princa Harija (36) i njegove supruge Megan Markl (39) u Britaniji je pala i nikad nije bila niža. Naravno, razloge treba tražiti u sada već čuvenom intervjuu koji su dali Opri Vinfri.

Tokom intervjua koji je emitovan prošle nedelje, Megan je pomenula da su njene molbe za pomoć dok je bila suicidalna ignorisane i  da je neimenovani član porodice pitao koliko bi tamna mogla biti koža njihovog sina Arčija. U međuvremenu, unuk kraljice Elizabete, Hari se takođe požalio na reakciju svoje porodice kad je par odlučio da se povuče sa službenih dužnosti. Prema anketi, ovo je krizni period za britansku monarhiju.

U anketi se 48 posto od 1664 ispitanika izjasnilo da ima negativan stav prema Hariju u odnosu na 45 posto koji su imali pozitivan stav, što je prvi put da je princ negativno ocenjen i što je pad od 15 posto od prošle nedelje.

U međuvremenu, samo su tri od deset osoba imale su pozitivan stav o Megan, a 58 posto izrazilo je negativan stav. Velika je generacijska podeljenost pa tako većina ispitanika između 18 i 24 godine imaju pozitivan stav prema Hariju i Megan, a oni iznad 65 gaje negativne osećaje prema njima.

Jedini drugi član porodice čija je popularnost opala je princ Čarls, Harijev otac, i naslednik monarhije: 42 posto ispitanika imalo je negativno mišljenje o njemu, a 49 posto imalo je pozitivno mišljenje.

Međutim, pozitivan stav prema 94-godišnjoj kraljici izrazilo je 80 posto ispitanika. Odvojena anketa, sprovedena delimično pre nego što se intervju prikazao u Britaniji, pokazala je da se podrška prema monarhiji  nije promenila i da instituciju podržava 65 posto ispitanika.

(Kurir.rs/A.M./Metro.co.uk/YouGov)

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

To Top