Jesmo li licemjerne kad nam je gola J.Lo sjajna, a gola Karleuša nije?

Printscreen/Instagram

Lifestyle

Jesmo li licemjerne kad nam je gola J.Lo sjajna, a gola Karleuša nije?

Gole žene odavno nisu stvar samo pornografskih magazina.Rijetke su svjetski poznate žene koje nismo vidjeli barem u rublju, a dobar dio njih pozirao je potpuno gol barem jednom u životu.

Nakon početnog zgražanja nad golotinjom koje moja generacija jedva pamti, svjetska i balkanska javnost se podijelila u dva tabora koji podržavaju golotinju.

Prvi tabor podržava golotinju svih lijepih žena ili koje su na takvom glasu, a drugi podržava samo jednu skupinu golih žena, dok su sve druge žene odvratne gole.

Kada se gole skinu Jennifer Lopez ili Monica Bellucci, javnost je oduševljena njihovim izgledom. Ljepotom. Emancipacijom. Formom u zreloj dobi.

Foto: Google images

Kada se gole skinu Severina ili Jelena Karleuša, javnost je zgrožena, a njih dvije dobivaju pogrdne komentare na račun svog poteza, iako obje pripadaju dobnoj skupini gore navedenih svjetskih dama.

Gledajući ove četiri dame nage, zaista mi nije jasno koji je faktor presudio u tome da su dvije dame drolje kad su gole, a dvije su prekrasne gole.

Je li presudna kvaliteta sadržaja koji pružaju van golotinje? Hm… Ako prevedete tekstove pjesama Jennifer Lopez nisam baš sigurna da će se tu naći veća poetska vrijednost nego u tekstovima Severine Kojić.

Izgledaju li dvije prve skuplje od dviju drugih? Teško. Sve četiri se oblače u istim prodavaonicama odjeće.

Je li presudno koliko su plastičnih operacija imale? Hm… Moguće. Stvar je u tome što se pojedinim damama iz našeg teksta one vide, a pojedinima ne vide. Vjerovati, pak, da netko s 50 bez pomoći kirurga izgleda kao da ima 20 je potpuno suludo.

Je li presudan njihov umjetnički izraz? I to sam pomislila, da. Međutim, gledajući talent za glumu Monice Bellucci i recimo Severine Kojić, ne može se reći da je prva vrhunska glumica koja je ostvarila uloge za Oscara. Niti je Karleuša puno lošija pjevačica od J.Lo? Ili?

Je li presudno suđenje o njihovim privatnim životima? Hm… Ako pripadate u skupinu koja damama broji partnere, zaručnike i muževe, nije Jennifer Lopez veća svetica od Severine Kojić.

Foto: Google images

Je li presudna kvaliteta slika i poze koje cure zauzimaju na slikama? Ne znam. Ne čini mi se da je ijedna od ove četiri cure ikad pozirala sa raširenim nogama u jeftinom studiju kod brkatog čika fotografa koji ju je kasnije prevrnuo na leđa.

Zašto onda razlikujemo njihovu golotinju?

Je li licemjerno razlikovati četiri gole žene i tvrditi da su dvije od njih apsolutno prekrasne, slobodne i emancipirane, a dvije su vulgarne i netalentirane za bilo što drugo.

Još dugo ću se pitati ovu istu stvar.

Jer, jebi ga, i moj je osjećaj da J.Lo ne može biti vulgarna gola, kao ni Bellucci. Za Karleušu, pak, nisam sigurna. A sve su jednako gole.

I ja sam licemjer.

Lola

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

To Top