JEZIVA ISPOVEST JELENE DOKIĆ

Printscreen/Instagram

Poznati

JEZIVA ISPOVEST JELENE DOKIĆ

Jelena Dokić bila je jedna od najtalentovanijih teniserki, da bi 2002. godine došla do 4. mesta WTA liste. Ali sve je u jednom trenutku nestalo

Odnos između Jelene i njenog oca Damira bio je centralna tema, ne samo srpskih medija, pre svega zbog ponašanja oca. Prelazio je stalno crtu zdravog odnosa sa ćerkom, vikao je na nju, branio joj da se zabavlja sa Hrvatom Tinom Bikićem (za koga je Jelena sada udata), branio joj da se čuje sa mlađim bratom.

Kako je sve to podnela, dovoljno govori naslov autobiografije, „Nesalomiva”.

Kada se pojavila informacija da se zabavljam sa Tinom za nekoliko sati me je otac pozvao. Nisam mogla da se javim. U njegovim očima je to bilo nešto najgore što sam mogla da uradim, jer bi on više voleo da sam sa teroristom nego sa Hrvatom. Tada mi je poručio: Ti si ništa drugo nego ku***. Izdala si me. Ti si smrdljiva, užasna ku***. Sa neprijateljem si. Osramotila si me,“ napisala je Dokićeva u autobiografiji.

Ona je objasnila i kako je svakih nekoliko nedelja slala ocu oko 200.000 dolara u nadi da će je ostaviti na miru, ali joj je on i dalje zagorčavao život i verbalno maltretiranje nije prestalo dok nije otišla od njega sa izabranikom svoga srca i Tin joj je mnogo pomogao da nastavi sa koliko-toliko normalnim životom. Loš odnos sa ocem kulminirao je potpunim prekidom odnosa.

Damir je Jelenu za loše igre kažnjavao, šutiranjem i udaranjem kaišem, a najgore je bilo 2000. posle poraza u Kanadi.

Na kraju sam se onesvestila. Krvnički me je pretukao“, ispričala je Jelena.

Kada je 2000. u polufinalu Vimbldona izgubila od Lindzi Devenport, imao je spremnu kaznu za nju.

To polufinale je trebalo, u tom trenutku, da bude vrhunac moje karijere, ali posle meča je moj otac mislio da sam ga osramotila i nije mi dozvolio da se vratim u hotel. Ostala sam u svlačionici tog popodneva, čak i uveče, pokušavajući da zaspim na jednoj klupici. Sakrila sam se i nadala se da me niko neće pronaći. A onda su me čistačice pronašle oko 11 uveče, pozvali su nadležne i morala sam napustim svlačionicu. Nisam imala novac, kreditnu karticu“, izjavila je jednom prilikom Jelena.

Godinama je bila u depresiji, preselila se u Zagreb u jednom trenutku. Na godišnjicu veze sa Bikićem, objavila je i koliko joj je suprug pomogao.

Hvala ti što si me izvukao iz mraka kada sam pomislila da više nema izlaza, kada sam htela sve da okončam. Hvala ti što se boriš za mene, što mi čuvaš leđa, hvala ti što si me čuvao i lečio, srećna sam što te imam pored sebe i ne znam šta bih bez tebe„, napisala je Dokićeva.

Nova.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top