DVA BRAKA, RAZVODI, SKANDALI NA MREŽAMA… Retko poznati detalji života i turbulentne karijere Branislava Lečića

Printscreen/Instagram

Poznati

DVA BRAKA, RAZVODI, SKANDALI NA MREŽAMA… Retko poznati detalji života i turbulentne karijere Branislava Lečića

Glumica Danijela Štajnfeld, trenutno je u Beogradu, gde se pojavila pre nekoliko dana u beogradskom Višem tužilaštvu gde je, otkrila identitet seksualnog napasnika, odnosno da je reč o Branislavu Lečiću.

Glumica Danijela Štajnfeld otkrila je Višem javnom tužilaštvu da je glumac, opozicioni političar, bivši ministar i član Demokratske stranke Branislav Lečić, misteriozni moćnik iz filmske industrije koji ju je silovao.

– Bez dokaza da je ona to zaista rekla, ne želim da komentarišem, rekao je kratko Lečić.

Glumica Danijela Štajnfeld, trenutno je u Beogradu, gde se pojavila pre nekoliko dana u beogradskom Višem tužilaštvu gde je, otkrila identitet seksualnog napasnika, odnosno da je reč o Branislavu Lečiću.

PRIVATNI ŽIVOT BRANISLAVA LEČIĆA

Lečić je zbog svojih uloga marginalaca bio jedan od odmiljenih glumaca žena u Jugoslaviji.

Iza sebe ima dva braka – prvi sa Ivanom Vujadinović, stjuardesom, koja je bila 18 godina mlađa od njega. Zbog velike razlike u godinama glumac je tražio dozvolu patrijarha Pavla. Venčali su se 1994. godine i dobili sina Ivana i ćerku Anu. Par se razveo 2007. godine. Nakon razvoda, započeo je vezu sa voditeljkom Ninom Radulović, a nakon dve godine par se venčao. Imaju sina Lava.

U junu 2015. godine u medijima se pojavila fotografija glumca kome u krilu sedi starleta Atina Ferari. Glumac je poricao da je poznaje, supruga Nina mu je rekla da mu veruje.

Godinu dana kasnije, u novembru 2016 godine, u velikom intervjuu za “Hello” Nina i Branislav su otkrili da više ne žive zajedno, a zvanično su se razveli 2017. godine.

U intervjuu za “Story” 2018. godine, Lečić je pričao o svom učešću u TV šouu “Tvoje lice zvuči poznato”, ali je otkrio i neke svoje lične stavove. Objasnio je da je večiti optimista, da ga ne zanimaju naslovi o njemu jer zna kakav život vodi a na pitanje da li mu smeta što za zovu ženskarošom rekao je:

“Ne znam da li to prija, čovek sam koji je svakako opredeljen za žene i volim ih. Ženska lepota, šarm, pamet, harizma, sve ono čime zrače, veoma me privlače i na to sam fokusiran. Da u životu postoje samo muškarci, bilo bi beskonačno dosadno. Bez žena, mi ne bismo bili tako duhoviti, bez njih ne bismo funkcionisali.”

Lečić na društvenim mrežama ima profile, ali nije previše aktivan posebno nakon skandala iz 2017. godine kada je na Fejbuku osvanulo nekoliko lažnih profila sa njegovim imenom. Sa tih profila su se admisnitratori dopisivali u njegovo ime sa obožavateljkama i slali neprikladne fotografije. I sam glumac je tome pokušao da stane na put, tako što je na svojoj zvaničnoj stranici objavio:

Dragi prijatelji, botovi stalno otvaraju lažne profile i privatnim porukama uznemiravaju poštovaoce moga rada. Ovo je treći u poslednjih mesec dana. Zamolio bih vas da ga zajedničkim snagama ugasimo. Unapred se zahvaljujem. Vaš Leka”, napisao je glumac u opisu fotografije.

POLITIČKA KARIJERA

Osim što je u žiži javnosti bila njegova glumačka karijera i privatni život, politička karijera je bila veoma važna našem glumcu.

Nakon velikih demostracija 9. marta, 10. marta Lečić i njegove kolege, zgroženi brutalnošću policije odbijaju da igraju predstavu u Zvezdara teatru. Studenti su izašli na ulice i nisu se vraćali više u domove dok se ne ispune ulovi koje su tražili. Demonstracije kod Terazijske česme vodili su tada student Žarko Jokanović i Branislav Lečić.

Lečić je izašao na improvizanu binu, držao je plišanu igračku u ruci da bi objasnio kakva revolucija treba da bude. Upravo zbog njegovog govora, te demonstracije su zapamćene kao Plišana revolucija.

Zahtevi studenata su nakon četiri dana ispunjeni, smenjeno je rukovodstvo RTS, ministar policije Radmilo Bogdanović podneo je ostavku, ali je Milošević ostao na vlasti i krenuo u rat protiv Hrvatske, čime je otpočela tragedija SFRJ. Tako je počela politička karijera Branilava Lečića. Tada je upoznao Zorana Đinđića, tokom narednih protesta 1996. i 1997. godine Lečić postaje član Demokratske stranke.

Nakon 5. oktobra Branislav Lečić postaje ministar kulture i na toj funkciji ostaje do 2003. godine. Stranku napupta 2005. godine i sa Čedomirom Jovanovićem osniva LDP, ali i nju napušta dve godine kasnije. Osniva svoj pokret “Moja Srbija” sa kojim se priključuje DHSSu Vladana Batića.

Ipak, 2014. godine vraća se Demokratskoj stranci. Ove godine nakon niza sukoba Lečić je podneo zahtev Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave da bude predsednik Demokratske strane, ali je taj zahtev odbijen.

Dobitnik je brojnih priznanja za glumu, a prvu ulogu dobio je u filmu Gorana Markovića “Specijalno vaspitanje”.

Podsetimo, Danijela je u svom filmu “Zaceli me” ispričala i svoju stranu priče kao žrtva seksualnog nasilja. Štajnfeldova, kako prenosi ugledni magazin Varajeti, napustila je zemlju pre nekoliko godina nakon što ju jedan moćnik iz industrije seksualno napastvovao. Napad je, kako ona tvrdi, ostavio traumu i dugo nije mogla da govori o tome.

“Posle silovanja poveravala sam se jedino svom laptopu. Snimala sam male video-zapise, koji su na kraju završili u dokumentarcu. Oni su danas jedan dragoceni testament, jer pokazuju kako se žrtva ponaša nakon zlostavljanja”, rekla je Danijela tom prilikom.

Mlada glumica je u dokumentarnom filmu ispričala i sopstveno traumatično iskustvo.

Preuzeto sa: wanted.mondo.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top