Molim Jelenu Tinsku i Laneta Gutovića da se zarad svih silovanih žena pokriju ćebetom preko glave

Printscreen/Instagram

Poznati

Molim Jelenu Tinsku i Laneta Gutovića da se zarad svih silovanih žena pokriju ćebetom preko glave

Nakon što je glumica Danijela Štajnfeld optužila za silovanje glumca i političara Branislava Lečića, ponovo se oglasila zaboravljena Jelena Tinska koja očigledno vaskrsava samo kada treba da pljune po glumicama koje su podnele tužbu za silovanje.

Mogu da zamislim koji stepen frustracije je šiba među rebrima kada je u stanju da ničim izazvana na svom fejsbuk profilu blati mladu glumicu aludirajući na to da je slagala za silovanje samo da bi dograbila popularnost, komentarišući uz to da Lečić nije imao “nikad ovako ružnu”.

Jebote, Tinska, pa kako Vas nije sramota? Na Vašem mestu ja bih se pokrila ćebetom preko glave i stidela se svog odraza u ogledalu.

Neka se pokrije ćebetom preko glave i glumac Milan Gutović, jer njegova izjava: “Optužbe za silovanje su izgleda u glumačkoj industriji postale moda i način za privlačenje pažnje.”tinska

tinska

Iako ne zna da li je to u ovom slučaju, ipak smatra da njegov “dobar kolega i dobar čovek Branislav Lečić nikada nije bio u situaciji da ženama otima ljubav.” čime je indirektno rekao da veruje u njegovu nevinost.

Mi ne možemo da znamo krajnji ishod celog slučaja, ali zaista možemo da budemo normalni, normalni empatični ljudi koji neće vređati mladu glumicu da je ružna za Branislava “facu i po”, da želi popularnost, da u kolima nije moguće silovanje bez pristanka, da nema ona šta da traži u njegovim kolima, da on može da ima hiljadu puta lepše, da je nenormalno ćutati tolike godine.

Pa, evo, izgleda da je normalno, nakon svih ovih odvratnih, bolnih, prostačkim komentara.

Kako da se nakon ovakve reakcije dela javnosti javi neka čistačica Mira koju je silovao u amforu poslovne zgrade recimo neki funkcioner? Kako da se javi neka ružnjikava Sloba koju je silovao lepi zgodni Marko, jer jebi ga, izgleda da bi joj neko poverovao silovatelj mora da bude rugoba, a ona lepa. Ako dobro kapiram.

Kako da se odmah, iz stopa, javi neka Anđa koja je tek započela karijeru na televiziji, kako da kaže da ju je silovao vlasnik, jer evo Tinska i Gutović i dobar deo javnosti smatraju da je to “vrlo popularno i donosi željenu pažnju”.

Kako da neka siromašna studentkinja Jela stigla iz provincije u Beograd kaže da ju je silovao bogati političar Steva, kad će većina mahom pomisliti da je “sve to ona dobrovoljno, da bi mu izvukla pare”.

Svi ovi i slični komentari samo još više zapušavaju usta silovanim ženama koje, istraživanja pokazuju, čak u osamdeset slučajeva NIKAD ne prijave silovanje. Meni je jasno zbog čega.

Zato je vrlo važno da ne sputavamo na ovaj način žene koje su hrabro odlučile da istupe i izgovore ime silovatelja! Ako im neko ne veruje, možda bi bilo dobro da do kraja suđenja ne iznosi svoje vulgarno, prostačko mišljenje koje mahom žene žrtve svodi na komad mesa spreman da preko optužbe za silovanje dobije popularnost.

Za sve one koji tako misle, imam pitanje: Da li biste vi optužili nekoga javno za silovanje da biste dobili pažnju? Da li biste bili spremni da lažete, da biste dobili pažnju? Da se vučete po sudovima, da čitate uvrede na svoj račun, da vas blate, vređaju, provlače kroz novine da biste dobili pažnju ili karijeru? Da li biste bili spremni da budete upamćeni kao neko ko je slagao da je silovan, Sud dokaže, samo da biste dobili ulogu na filmu ili stepenik više u karijeri?

Da li biste Vi, Jelena Tinska bili spremni da lažete da ste silovani da biste dobili pažnju?
Razmislite o tome kada sledeći put budete blatiti sve hrabre devojke koje su istupile, spremne da do istine dođu kroz učmalu zatucanu mahalu gde se žensko “ne” još uvek doživljava kao “da”, gde kad siluje faca, onda to nije silovanje nego čast.

Luftika.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top