Sramotne reakcije Laneta i Eve Ras na Danijelu Štajnfeld

instagram

Poznati

Sramotne reakcije Laneta i Eve Ras na Danijelu Štajnfeld

Nakon što je glumica Danijela Štajnfeld optužila svog kolegu Branislava Lečića za silovanje, koje se prema njenim rečima dogodilo 2012. godine, u javnosti su se pojavile sramotne i krajnje nedopustive reakcije poznatih. Naime, Lane Gutović i Eva Ras vrlo su otvoreno stali na stranu zlostavljača, dovodeći u sumnju svedočenje žrtve seksualnog nasilja. Umesto da štitimo i ohrabrimo žrtve nasilja da progovore o svojim traumama kako bi ih uspešno prevazišle, a njihovi zlostavljači bili adekvatno kažnjeni i osuđeni za svoj zločin, zbog ovakvih kao što su ovo dvoje glumaca, mnoge žrtve nasilja odluče da na kraju ćute. Kakvi su to ljudi?

Kao da sama po sebi priča o silovanju mladih glumica nije dovoljno gnusna, sada su tu i izjave njihovih kolega, koje umesto da im pruže podršku, oni otvoreno staju na stranu seksualnog predatora relativizujući užas kroz koji su žrtve prošle i prolaze i dalje.

Glumac Milan Lane Gutović dao je sramnu izjavu za domaće medije da je u glumačkoj industriji postalo “moderno optuživanje za silovanje”.

“Meni se čini da su optužbe za silovanje u glumačkoj industriji postale moda i način za privlačenje pažnje. Ne znam da li je tako u ovom slučaju, niti sam čuo šta se desilo”, rekao je glumac i dodao:

“Ne poznajem koleginicu Danijelu, ali Branislava Lečića naravno poznajem duži niz godina i imam lepo mišljenje o njemu kao kolegi i čoveku. On nije neko ko je ikada bio u situaciji da ženama ‘otima ljubav’, to je sigurno. Ne znam šta se desilo, neka dokaže sud ako je zaista tako”, usudio se da izjavi Gutović i pored jezivog i autentičnog snimka između Danijele Štajnfeld i Branislava Lečića koji je juče objavio Insajder.

Poput Gutovića, prikrivenu podršku Branislavu Lečiću uputila je i glumica Eva Ras.

“Leka je moj prijatelj i ne mogu da verujem dok se to ne dokaže. Te priče o silovanju sam još za Miku Aleksića rekla šta sam imala. Meni je bitno da Srbija izađe čistog obraza, a ne da krivimo ljude koje sud nije osudio”, rekla je Eva vodeći se verovatno onim da su “svi nevini dok sud ne dokaže suprotno”.

Ona je i slučaj Miroslava Mike Aleksića primila s rezervom, a podrška žrtvama tada je nedopustivo izostala. Štaviše, Eva Ras se drznula da Aleksića stavi u kontekst žrtve!

“Ne poznajem Miku Aleksića, ali ja sam od retkih koja pokušavam da probudim zdrav razum u Srbiji. Ne mogu svi da se stanu na stranu devojaka, šta ako je Mika žrtva? Mi to ne znamo dok sud ne donese presudu. Naše društvo kaže da je Mika kriv. Mi nismo držali sveću! Sad su sve silovane žene Milene, a nisu svi muškarci silovatelji Mika Alaksić, samo je Mika jedini koji je silovao. Srbija nije divlji zapad pa da se osudi čovek koji nije osuđen. Ne poznajem ni njega, ni devojke”, rekla je Eva svojevremeno u jednoj emisiji.

Svoj sud je dala i glumica Jelena Tinska, takođe poznata po tome što je u slučaju Miroslava Aleksića stala na stranu napasnika.

“Evo, ja sam poslušala snimak koji je pušten u javnost. Prvo, taj snimak nije potpun. Drugo, na osnovu onoga što je pušteno, mogu samo zaključiti da su imali seks. Da li je tu upotrebljena sila ili ne, to se ne može zaključiti na osnovu snimka. Možda bi to ipak ostaviti sudovima? Mada mediji sada naravno vređaju. Po njima, Leka je kvaziglumac, a Mika samozvani profesor… Ovde se cene samo odroni koji imaju leđa, a puni su mržnje, a mržnju propagiraju kvazinovinari i žuta štampa”, stoji u sramnom statusu Jelene Tinske na društvenim mrežama.

I dok svako ko ima zdrav razum staje na stranu žrtava, sramotno je i nedopustivo da javne ličnosti koje sa sobom nose ogromnu odgovornost i uticaj na društvo daju sumanute izjave kojima se uopšte i daje prostor bez ikakvog osuđivačkog stava.

Nova.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top