Tate nas uče da budemo jake i hrabre!

pixabay.com

Kuća i porodica

Tate nas uče da budemo jake i hrabre!

Kod nas je prihvaćeno pravilo da su za odgoj ženske dece zadužene majke, a za odgoj dečaka očevi.

Odgoj dece je jedan jako odgovoran posao i svaki roditelj treba da ga shvati krajnje ozbiljno. Oba roditelja bi trebala podjednako biti uključena u odgoj i dečaka i devojčica i tu ne bi trebalo biti podela. Svaki otac bi trebao posebnu pažnju posvetiti odgoju svoje kćerke, jer on ne odgaja samo svoju mezimicu već buduću majku i nečiju suprugu.

Zbog toga bi svaki otac trebao posebnu pažnju posvetiti odgoju kćerke i naučiti je neke jako važne stvari.

1. Naučiti je odgovornosti; Odgovornost je jedna od najbitnijih stvari koju svaki otac treba naučiti svoju kćerku kako bi ona izrasla u odgovornu i jaku osobu.

2. Porodične vrednosti; Svaki otac treba naučiti svoju kćerku da poštuje starije od sebe, pre svega da poštuje svoju majku i baku. To će najbolje postići tako što će se sa poštovanjem odnositi prema njima i biti svojoj kćerki dobar primer.

3. Lepota; Otac je taj koji bi trebao naučiti svoju kćerku osećaju za lepotu. Ipak je on prva muška figura u njenom životu koja će joj pokazati kako da bude lepa i ženstvena bez da preteruje sa šminkanjem i oblačenjem.

4. Kuvanje; Mama je ta koja kćerku treba naučiti da kuva, a tata je taj koji će probati sve njene specijalitete i biti joj najbolji kritičar u tome.

5. Ljubaznost; Svaki otac koji želi da njegova mezimica bude ljubazna prvo treba da je nauči da veruje u sebe i ljude oko sebe. Naučite dete da je svet lepo mesto i ono će videti lepotu u njemu.

Infpult

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top