JELENA VELJAČA PODRŽALA DANIJELU ŠTAJNFELD, PROGOVORILA I O LEČIĆU!

Printscreen

Poznati

JELENA VELJAČA PODRŽALA DANIJELU ŠTAJNFELD, PROGOVORILA I O LEČIĆU!

Glumica Jelena Veljača poznata je i kao aktiviskinja za prava žena i zaštitu od nasilja, a nakon saznanja o tome da je glumica Danijela Štajnfeld optužila kolegu Branislava Lečića da ju je silovao, istakla je da je zgrožena.

Ona je najpre na svom profilu na Instagramu objavila Danijelinu fotografiju uz reči:

– Ovako izgleda prava heroina. Hvala ti.

Potom je za hrvatske medije ispričala i šta misli o čitavom ovom slučaju s obzirom na to da je Branislav Lečić glumio u seriji “Pogrešan čovek”, čija je autorka upravo Veljača.

– Apsolutno podržavam svaku žrtvu nasilja koja odluči da progovori, kad god i kako god. Zgrožena sam kao deo glumačke zajednice činjenicom da neki pojedinci posebnu vrstu poverenja koja postoji među nama koji se bavimo ovim poslom koriste za zločine i zlostavljanje. Cela naša zajednica duboko je traumatizovana svim ispovestima koje isplivavaju nakon Milene, Danijele i i #nisamtražila grupe“, rekla je Jelena i nastavila:

– Doslovno mi je mučno da postoje kolege koji koriste sestrinstvo i bratstvo među glumcima za seksualno predatorstvo. Da sam imala ikakvu spoznaju o konkretnom slučaju, svakako da bi moje producentske odluke bile drugačije. Moja iskustva s B.L. su trenutno sasvim nebitna. Bitno je Danijelino i bitna je Danijela. Njoj šaljem podršku i zagrljaj. To što je napravila je neopisivo teško i neopisivo hrabro. Na celom je društvu, institucijama, ali i glumačkoj zajednici regiona da joj pruži poverenje i podršku, jer je to jedini način da se osnaže i druge žrtve, bile u glumačkom miljeu ili van njega.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top