„Moja sestra je preminula, ja sam uspela da se vakcinišem“: Ostavili su Srbiji dirljive reči

pixabay.com

Lepota i zdravlje

„Moja sestra je preminula, ja sam uspela da se vakcinišem“: Ostavili su Srbiji dirljive reči

„Dok je moja sestra danas preminula od kovida, ja sam uspela da se vakcinišem ovde“, glasi jedna od mnogobrojnih poruka upisanih u knjigu utisaka u Hali 3 Beogradskog sajma, na kom su ovog vikenda vakcinisani i strani državljani.

Tokom ovog vikenda, kao što je i najavljeno, počela je vakcinacija stranih državljanina u našoj prestonici, a tablice automobila država bivše Jugoslavije ali i iz cele Evrope, mogle su se videti poslednjih dana na našim ulicama.

Na Beogradskom sajmu i danas su postavljeni punktovi na kojima se vrši imunizacija. Nenametljivi detalj i dalje privlači pažnju. Knjiga utisaka naših komšija,ostaće kao svedočanstvo njihove zahvalnosti i puta koji su prešli kako bi dali svoj doprinos do okončanja pandemije.

Naizgled potpuno obična tanka sveska leži pored hrpe hemijskih olovaka na mestu gde se izlazi sa vakcinacije. Na njenim stranicama smenjuju se kako ćirilica i latinica, engleski i BHS jezici, nespretni crteži srca i mnogo uzvičnika, koji pojačavaju emociju koju su pokušavali da iskažu.

Foto: B92.net
Foto: B92.net

Na prvi pogled, dok listamo tu svesku ispred Hale 3 Beogradskog sajma, čini se da su Sarajevo, Tuzla i različiti gradovi Makedonije bili najviše raspoloženi da se upišu, ali mogu se naći i poruke od građana Banjaluke, Beča… Tu su i poruke s područja različitih arapskih zemalja i onih sa engleskog i italijanskog govornog područja.

„Hvala, bratska zemljo Srbijo! Tebi i tvom narodu hvala od srca“, napisao je jedan Makedonac, a njegov sugrađanin je naveo:

„Svaka čast za organizaciju, gostoprimstvo i ljubaznost ljudi. Pomogli ste i spasili život“.

Potom su se ređale kraće poruke, poput „Bolji ste od Evrope“, „Humanost, ljubaznost, živela Srbija“, a čitave porodice su se poimence potpisivale ispod različitih poruka.

Foto: B92.net
Foto: B92.net

Najviše komentara osvrtalo se na besprekornu organizaciju i realizaciju imunizacije, ali i solidarnost našeg naroda, sa porukama „Hvala, braćo Srbi“ i „Svaka vam čast“.

Neki su, pak, ostavljali i malo duže poruke.

„Hvala do neba, divni ste. Predivan gest, organizacija za 10+. Nažalost, ovo je ogolilo jad i bedu naših političara“, reči su koje je na papiru ostavila jedna Sarajka.

Foto: B92.net
Foto: B92.net

„Nemam reči koje mogu da kažu moj beskrajnu zahvalnost Vama, sve je besprekorno organizovano. Dok je moja sestra danas preminula od kovida, ja sam uspela da se vakcinišem ovde. Udvostručite plate svima koji su uključeni“, rekla je jedna osoba koja se nije potpisala.

„Hvala vam na prijemu i usluzi, to može da uradi samo čovek širokog srca i pogleda, jer bi mi Makedonci ostali nevakcinisani. Zaslužujete najveće odlikovanje“, napisao je Dragi Gorgiev.

Izvor: b92.net

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top