NOVE MERE KRIZNOG ŠTABA: Tržni centri se otvaraju od ponedeljka, a jedna mera je i dalje pod znakom pitanja

Printscreen

Lepota i zdravlje

NOVE MERE KRIZNOG ŠTABA: Tržni centri se otvaraju od ponedeljka, a jedna mera je i dalje pod znakom pitanja

Na sednici Kriznog štaba donete su nove odluke.

Krizni štab je jutros u 8 časova zasedao i doneo odluku da se u ponedeljak 12. aprila otvaraju tržni centri, koji će raditi do 22 časa. Važna odluka jeste da ugostiteljskim objektima unutar tržnih centara još uvek neće biti dozvoljen rad.

“ Tržni centri mogu početi da rade od ponedeljka. Ugostiteljski objekti sa baštom i izlaskom na otvorenom takođe mogu početi da rade. Oni koji su zatvoreni, ne mogu“, rekao je dr Branislav Tiodorović.

Krizni štab je razmatrao i odluku o povratku đaka u školske klupe i doneo zaključak da će deca krenuti u školu kada se smanje brojke obolelih i kada situacija bude pod kontrolom. Tako da, ukoliko brojke budu u padu, đaci se u školske klupe mogu vratiti 19. aprila. To bi značilo da će deca kombinovati nastavu u učionici i nastavu iz školske ustanove.

Premijerka Ana Brnabić istakla je da svakodnevno komunicira sa medicinskim delom Kriznog štaba i da oni smatraju da još uvek nije vreme za popuštanje mera.

Prema jučerašnjim podacima, u protekla 24 časa registrovano je 3.625 zaraženih od 16.055 testiranih lica. Nažalost, još 41 osoba je preminula, na respiratoru je 265 pacijenata, a u bolnicama se nalazi 7.929 zaraženih lica.

 Izvor: Lepa&Srećna

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top