„Ako se sada ne desi ništa biće to težak udarac za sve žrtve seksualnog nasilja“

pixabay.com

Lifestyle

„Ako se sada ne desi ništa biće to težak udarac za sve žrtve seksualnog nasilja“

Osnivač Fondacije Tijana Jurić, Igor Jurić izjavio je danas da nema nikave veze sa informacijama koje je iznela potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, između ostalog i na račun čelnika Jagodine Dragana Markovića Palme da „podvodi žene i devojčice“.

„Nemam veze sa tim“, rekao je Jurić za Tanjug upitan da li ima saznjanja kako je Tepić došla do infomracija i da li možda on ima veze sa tim, imajući u vidu da je pre godinu danas pričao o plitičaru pedofilu.

Jurić je izrazio uvrenje da je danas izneto dovojlno dokaza da tužilaštvo napravi prvi korak da se ovo reši kao i da bi to moglo da ohrabri porodicu devojčice koja je bila žrtva moćnika a o čemu je on ranije govorio.

„Ako se sada ne desi ništa biće to težak udarac za sve žrtve seksualnog nasilja“, rekao je Jurić.

Jurić je ocenio da je to što se danas dogodilo – što je Tepić iznela veoma važno da se vidi kako će tužilaštvo reagovati s obzirom na to „da imamo svedoka“, koji, kako je čuo želi da svedoči.

„Sada je bitno šta će se dalje odvijati i zbog slučaja koji mi imamo. Možda će to biti dodatno ohrabrenje da se o tome javno progovori da sa ovim slučajem i porodica sa kojom smo mi u kontaktu skupi dovoljno hrabrosti“, rekao je Jurić.

Upitan da li je Palma moćnik na koga je mislio kada je pre godinu dana u emisiji razgovarao sa Jovanom Joksimović o političaru pedofilu, Jurić je naveo da nema dozvolu porodice da priča o njemu.

„Nisam dobio dozvolu porodice da govorim o tom moćniku dok oni ne budu imali hrabrosti da izađu i svedoče javno“, rekao je Jurić.

Na pitanje da li je izgovorio ime tog političara u tužilaštvu Jurić je ponovio da ne može da govori o tome i da sve što je imao da kaže na tu temu rekao tužilaštvu.

„To je pitanje za tužilaštvo i MUP. O izjavi za tužilaštvo se ne priča nigde javno, to ostaje i na tužalištvu je da pokrene sam proces ako ima dovolnjno dokaza“, rekao je Jurić i podsetio da mu je devojčica rekla ime političara ali da je porodica svesna svega i da nije zadovoljna zaštitom koju bi dobila.

Prema Jurićevim rečima, porodica je trebalo da dobije zaštitu godinu dana.

„Nisu se složil, smatrali su kao što i ja smatram da li će i sam proces krenuti za godinu dna, i šta će biti posle, Zato sam govorio da je jako bitan način zaštite svedoka ako želimo ovako osetljive slučajeve da prvedemo licu pravde“, rekao je Jurić.

Blic

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top