Iz ugla jedne žene: Sve je više muškaraca koji sede na krhkim ženskim ramenima

pixabay.com

Ljubav i seks

Iz ugla jedne žene: Sve je više muškaraca koji sede na krhkim ženskim ramenima

Čitajući članke po internetu sve češće nailazim na komentare raznih muškaraca koji misle da kada se venčaju žena treba da brine o njima isto kao njihova majka.

To me često razbesni jer ispada da supruga mora raditi isto koliko i muž jer imamo jednaka prava. Odeću i lične stvari za higijenu žena mora kupiti sama inače je sponzoruša. Dete bi trebala odgajati majka jer eto muškarci nemaju istu povezanost sa decom kao majke.

Kuvanje, peglanje, pranje i čišćenje su, takođe, ženske odgovornosti, jer to nisu muški poslovi i muškarac ne treba to da radi. Ne razumem gde je ovde logika. Taj isti muškarac jede i prlja jednako kao i svi ostali ukućani, zašto bi onda on trebao biti pošteđen kućnih poslova.

Onda se ti isti muškarci žale na te ženske komentare. Izvinite muškarci, ali to što je žena pristala da se uda za vas ne znači da treba da trči za vama kao za malim detetom. Ona pored sebe očekuje muškarca koji će joj pomoći, podržati je i zaštititi, a ne da prebacite na nju sve obaveze.

Dobar brak ne nastaje preko noći, za to je potrebno vreme i to partneri trebaju raditi zajedno, a ne da jedno radi sav posao dok drugo odmara na kauču. Supruga nije služavka, već je isti punopravni član porodice, sa svojim stavovima, željama i interesima, i nije dužna da vam služi samo zato što je jednom pristala živeti s vama.

Ne uzimajte sve ono što ona radi zdravo za gotovo i nemojte misliti da vam ona bilo šta duguje. Podržavanje jedno drugoga ne treba da se završi posle medenog mjeseca, već treba da se nastavi kroz vaš zajednički život.

Poenta braka nije venčati se sa pravom osobom na čijem vratu možete udobno sediti već i da sami postanete osoba na koju se drugi mogu osloniti. Tek tada ćete svoj brak pretvoriti u srećnu i jaku zajednicu.

Infopult

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

Popularno

To Top