ZA VASKRS VAŠA KUĆA MORA BITI PUNA CVEĆA: Evo zašto! (FOTO)

pixabay.com

Kuća i porodica

ZA VASKRS VAŠA KUĆA MORA BITI PUNA CVEĆA: Evo zašto! (FOTO)

Kada razmišljate o pripremama za uskršnje praznike, nikako ne zaboravite na dekoraciju kuće

Za Vaskrs se kaže da je jedan od najvećih i najradosnijih hrišćanskih praznika. Vaskrs je simbol pobede života nad smrti, simbol ljubavi, simbol ponovnog rođenja, simbol pobede svetlosti nad tamom.

Vođeni tom logikom, dozvolite sebi da se za Vaskrs radujete životu. Spremite ukusna jela, okupite oko sebe drage ljude, ali nikako ne zaboravite da uredite kuću tako da dominira radost i ponovno rođenje.

Najbolja asocijacija za buđenje, za novo rođenje su vaskršnja jaja, ali i sveže cveće. Ako na sto stavite mnogo šarenih jaja i mrisnog cveća – radost će doći.

Predlažemo vam 5 najboljih načina da dekorišete svoj dom tokom Vaskrsa:

 

1. Jorgovan i narcisi

 

Koji, od ova dva, cveta više volite? Uberite, stavite u kristalne vaze na sred stola i uživajte u mirisu proleća. Da bi cveće došlo do izražaja, neka sve druge boje na stolu budu bazične. Dodajte bele svečane salvete, sveže cveće i par sveća, i vaša svečana trpeza je spremna.

2. Cveće u staklenim kupolama

 

Ako ne volite da vaša hrana dolazi u dodir sa cvećem, najbolje je da cveće izolujete u duge staklene vaze, flaše, tegle. Takva dekoracija još više će doprineti svečanoj dekoraciji stola.

3. Ljuske od jaja kao ukras

 

Kada budete pravili torte, kolače i slana jela za Vaskrs, ostaće vam dosta ljuski od jaja. Osim što ih možete iskoristiti kao đubrivo za baštu, možete sa njim ukrasiti sto. Sve što treba da uradite je da ljusku od jaja napunite cvećem.

4. Za male trpezarijske stolove

 

Ako nemate baš mnogo mesta za dekoraciju na vašem trpezarijskom stolu, sve što treba da uradite je da uzmete stalak za kolače na 3 sprata i na njega postavite dekoraciju: šarena jaja i cveće.

5. Vesela vaza

 

Uzmite jednu široku, providu, staklenu vazu. Napunite je šarenim jajima, a preko stavite sveže cveće. Neka vam to bude centralni ukras na stolu! Svi će vam zaviditi.

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top