Ima 12 godina i ozbiljan je poljoprivrednik: Sam je kupio kravu a fali mu samo kombajn

Printscreen/YouTube/RTV

Kuća i porodica

Ima 12 godina i ozbiljan je poljoprivrednik: Sam je kupio kravu a fali mu samo kombajn

Nikola Vučković je mladi poljoprivrednik iz mesta Jarkovci. Ide u 6. razred i veliki je poznavalacc poljoprivrede, a stočarstvo mu je omiljeno.

Neverovatno, lepo i retko su tri reči sa kojima bi smo započeli ovu priču o ovom dečaku iz naselja Jarkovci, koji ima svega dvanaest godina. Mali jeste, ali velikog znanja.

Već pune četiri godine Nikola Vučković se bavi poljoprivrednim poslovima iz oblasti ratarstva, povrtarstva, kao i stočarstva, s tim da mu je stočarstvo omiljeno, kao i muža krava.

Sve životinje koje se nalaze u dvorištu porodice Vučković na Nikolu su odavno navikle, pa ih on muze i hrani.

“Ujutru ustanem u pola 7, popijem čaj, uđem u štalu, počistim ispod krava, dam zobanje, perem vime, muzilica. Kad to uradim, onda hranim svinje, onda kod pilića, kokošaka i tako”, nabraja Nikola šta sve stigne da uradi i opisuje kako izgleda njegov prosečan dan za “RTV”.

Kako kaže, sam je kupio jedno tele od svog novca.

“Prvu kravu (tele) koje sam kupio skupljao sam pare od rođendana i kupio sam je. Uhranio i ona se otelila i sada je krava”, priča Nikola.

Dok njegovi vršnjaci iz ruku ne ispuštaju mobilne telefone, Nikola ne ispušta muzilicu, kosu kao i sav ostali pribor kojim se služi svaki ozbiljan poljoprivrednik. Skoro da sve ima, pun ambicija i volje, još bi mu samo dobrodošao jedan kombajn.

Luftika.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top