TUGA Preminula mlada porodilja u UKC RS, bez majke ostale dve devojčice (FOTO)

pixabay.com

Lepota i zdravlje

TUGA Preminula mlada porodilja u UKC RS, bez majke ostale dve devojčice (FOTO)

Od posledica kovida u Univerzitetskom kliničkom centru RS preminula je porodilja Duja Milanović Đurić (28), koju su lekari, zbog izuzetno teškog zdravstvenog stanja u kojem je primljena, morali da porode pre vremena, u sedmom mesecu trudnoće.

Ovo je objavljeno na Fejsbuk stranici Nevladine organizacije Udruženja građana „Korićani-Vlašić“, koje je juče pokrenulo humanitarnu akciju da, ko je u prilici, pomogne Duji i njenoj porodici, piše Srpskainfo.

– Na inicijativu naših ljudi iz MZ Debeljaci i uz sve potrebne konsultacije pokrećemo humanitarnu akciju za pomoć našoj Duji Đurić (devojački Milanović) rođenoj 05.06.1992 godine. Naša Duja se u sedmom mesecu trudnoće zarazila virusom Covid -19 što je rezultiralo prijevremenim porodom. Na svu sreću, beba je preživela i trenutno je stabilna, ali je Duja u jako teškom stanju i trenutno je hospitalizovana na UKC Banjaluka. Ona je već 15-tak dana na aparatu za veštačko disanje (respiratoru) i sve dalje prognoze su neizvesne. Činjenica je da su već evidentna oštećenja na plućima i da će, ukoliko se sa božjom pomoći izbori sa ovom nesretnom pošasti, njen opravak biti dug i iscrpan. I Dujina majka je takođe hospitalizovana u pomenutoj ustanovi, ali je stabilna. Ovim putem vas pozivamo da pokažemo koliko smo dorasli da odgovorimo ovom i svim narednim izazovima – stoji u pomenutoj objavi.

Međutim, u ovoj grupi je pre dva sata objavljeno da je mlada porodilja izgubila bitku sa kovidom.

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top