NAJSKUPLJI RAZVOD U ISTORIJI: Bil i Melinda Gejts se RAZVODE!

Poznati

NAJSKUPLJI RAZVOD U ISTORIJI: Bil i Melinda Gejts se RAZVODE!

Razvod težak 124 milijarde dolara.

Razvod Gejtsovih biće jedan od najkomplikovanijih i najskupljijih razvoda u istoriji.

Bili Gejts se razvodi od svoje supruge Melinde nakon 27 godina braka. To je objavio i na Twitteru:

– Nakon što smo puno radili na našoj vezi, doneli smo odluku da okončamo svoj brak. U poslednjih 27 godina, podigli smo dvoje sjajne dece i stvorili fondaciju koja će ljudima širom sveta osigurati zdrav i uspešan život. Nastavljamo verovati u našu misiju i nastavićemo zajednički rad u fondaciji, ali više ne verujemo u zajednički život. U ovoj fazi života, kao par ne možemo nastaviti. Molimo da vas da poštujete privatnost nas i naše porodice – napisali su Bil i Melinda na Twitteru.

Iz papira koje je Melinda dala na sud utvrdilo se da par nije potpisao prebračni ugovor. Uprkos silnom bogatstvu, porodica trenutno proživljava krizu. Zato se oglasila i njihova ćerka Dženifer Gejts.

– Sigurno ste čuli vest da se moji roditelji razvode. Trenutno nam nije lako, još učim kako da prebrodim ovu situaciju kako bi pomogla sebi i svojoj porodici. Hvala vam na podršci – napisala je Džen.

Nisu potpisali predbračni ugovor

Bivši supružnici moraće pronaći način kako da podele luksuzna imanja koja poseduju, osim toga imaju i privatni avion, veliku kolekciju umetničkih dela, te nekoliko luksuznih automobila. Prema dokumentima dostavljenim advokatima, neke će stvari rešiti van suda. Melindu zastupa advokatski tim iz Nju Jorka, dok Bila zastupa advokatski tim iz Los Angelesa.

Melinda je rođena kao Melinda Ann French 15. avgusta 1964. u Dalasu. Otac joj je bio inžinjer koji se bavio izradom aviona i svemirskih letelica, a majka Ilejn je bila domaćica. Melinda se rano počela zanimati za računare i matematiku. Završila je fakultet 1986. godine. Te je godine dobila posao u „Majkrosoftu“.

Bil i Melinda upoznali su se kasnih 80-tih godina prošlog veka kada se ona priključila „Majkrosoftu“. Venčali su se 1994. za Novu godinu na Havajima. Melinda je 1996. napustila „Majkrosoft“ kako bi se posvetila osnivanju porodice. Časopis „Time“ ju je u decembru 2005. godine proglasio osobom godine.

Komplikovan razvod

U jednom od intervjua istakla je kako ona i Bil funkcionišu dobro jer su ravnopravno podelili uloge i zadatke u domaćinstvu. Doduše, imali su i izazove u braku. Nakon rođenja prve ćerke, Melinda se često osećala usamljeno jer je Bil često znao zaglaviti na poslu.

-Veliko bogatstvo može vas lako zbuniti. Ja sam ostala prizemljena tako da sam živela porodičan život kakav sam oduvek želela – rekla je Melinda.

Zajedno imaju troje dece (Dženifer, Rorija i Fibi). Svako od njih će naslediti po 10 miliona dolara.

Težak je 124 milijarde

Bil je inače četvrti na Forbesovoj listi najbogatijih ljudi na svetu, težak 124 milijarde dolara. Zajednički vode Fondaciju „Bill & Melinda Gates“ putem kojim su do sad donirali više od 50 milijardi dolara u humanitarne svrhe.

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

To Top