Kremasta i osvežavajuća salata od krastavca, na nemački način, je praznik za nepca!

pixabay.com

Kuća i porodica

Kremasta i osvežavajuća salata od krastavca, na nemački način, je praznik za nepca!

Ovo je odlična, lagana i osvežavajuća salata od krastavca, koja je nešto malo drugačije od uobičajene.

Nazvana Gurkensalat, glavna je salata sa strane u svakom domaćinstvu u Nemačkoj. Posebno je omiljena tokom toplijeg vremena jer je veoma lagana i rashlađuje, a odlično se uklapa uz jake mesne obroke.

Verzije ove salate od krastavaca naći ćete u svakom domaćinstvu u Nemačkoj i u mnogim nemačkim restoranima širom sveta. Dolazi u verziji bez kreme (ulje-sirće), kao i u kremastoj verziji poput ove koju delimo. Odlična je letnja salata i služi se uz bogate, mesnate, teške glavne obroke. Osvežava i hladi, čistog je i neutralnog ukusa.

Može trajati dva dana u frižideru.

Potrebni sastojci:

krastavci – ovo je najbolje napraviti koristeći duge engleske / telegrafske krastavce. Ovi su manje vodeni i imaju nešto čvršće meso od kraćih libanskih ili nekih vrsta domaćih krastavaca.

pavlaka – Najbolje je punomasna, jer će sokovi od krastavca razblažiti kremasti preliv. Takođe možete zameniti gusti obični jogurt

sirće – najbolje jabukovo

kapar

luk vlašac će takođe dodati lep osvežavajući ukus, menta će takođe ići vrlo dobro, a peršun koristite ukoliko želite neutralniji ukus.

za malo pikantniji ukus dodajte limun i malo belog luka.

Priprema:

Ogulite i sitno iseckajte krastavce na kolutove. Ako koristite mekše krastavce, nema potrebe da ih oljuštite, jer je koža mekša (međutim, slobodno ukoliko želite).

Mešajte preliv – Pomešajte sastojke za preliv u maloj posudi, a zatim ubacite krastavce u preliv. Preliv je u početku prilično gust, ali će se prorediti u sledećem koraku.

Ostavite 4 sata da odstoji – Salatu ostavite sa strane da se krastavci „znoje“ i omekšaju solju i kiselinom iz dresinga, poput vrlo laganog kiseljenja. Sok od krastavca takođe razređuje preliv, pa ono što je započelo kao gusti i bogati preliv od pavlake završi kao tanki beli preliv nalik coleslav-u, koji je osvežavajuć, a ne težak.

Izvor: Recipetineats.com

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top