Jeftin trik koji je oduševio milione, bićete prezadovoljni!

Kuća i porodica

Jeftin trik koji je oduševio milione, bićete prezadovoljni!

Ova namirnica nije samo za jelo, ima i drugu i to vrlo korisnu upotrebu!

Pirinač je jedna od osnovnih namirnica koje imaju široku primenu u kulinarstvu, ali da li znate da može da se koristi i u domaćinstvu i to u situacijama koje nemaju veze sa kuvanjem?

Svi znaju za trik sa sušenjem mobilnog telefona koji je pao u vodu u tegli pirinča. Zahvaljujući svojstvu da izvlači vlagu iz predmeta, ova namirnica može da se koristi i u garderoberu… Jeftin trik su probali milioni i oduševljeni su rezultatima.

Nije retkost da se u ormarima javi malo vlage – bilo da „vuče“ iz stana, bilo da je u garderober stavljena odeća koja se nije najbolje osušila… Ta vlaga učiniće da sva odeća poprimi neprijatan miris buđi, a nije isključeno da će se sama buđ javiti u njemu.

Problem ćete rešiti ako u ormar stavite malo pirinča.

Sve što vam treba jeste jedna šolja pirinča (beli pirinač najbolje deluje), malo esencijalnog ulja, činija u koju ćete staviti komad tkanine i gumica. Pomešajte pirinač sa 15 do 20 kapi ulja u činiji. Uzmite komad prozračne tkanine (može i komad stare majice) i pokrijte činiju. Zatim pomoću gumice pričvrstite krpu. Stavite šolju sa pirinčem u ormar (gde deca ili kućni ljubimci ne mogu da je nađu).

Nakon nekoliko meseci potrebno je da zamenite ovaj osveživač vazduha i neutralizator vlage. Ako ste umesto belog koristili smeđi pirinač, moraćete da ga zamenite pre, jer se smeđi pirinač kvari brže od belog.

Mondo

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top