ODRI HEPBERN – 8 TAJNIH TRIKOVA ZA PRIRODNU LEPOTU

Printscreen/Instagram

Lepota i zdravlje

ODRI HEPBERN – 8 TAJNIH TRIKOVA ZA PRIRODNU LEPOTU

Tajni trikovi za lepotu glumice Odri Hepbern…

Odri Hepbern, slavna glumica bademastih očiju, do danas je ostala simbol stila, elegancije, harizmei prirodnelepote, a njena tajna je u tome što je istu pažnju posvećivala nezi lica, tela i duše.

Evo koje trikove je Odri Hepbern koristila u svojoj „beauty“ rutine:

1. Izbalansirana ishrana

Tajna njene mladolikosti bila je i izbalansiranoj ishrani. Odri je jela tri puta dnevno i izbegavala je grickalice. Volela je sveže povrće i testenine sa paradajz sosom i samo je povremeno dozvoljavala sebi da jede šećer.

2. Baletsko držanje

Još jedan razlog za njen mladalački izgled bilo je besprekorno baletsko držanje. Ispravljena ramena, ravna leđa, zategnuti stomak i ponosan položaj glave učinio je da glumica izgleda vrlo samopouzdano i harizmatično.

3. San za besprekornu lepotu

Odri je znala koliko je kvalitetan san važan za lepotu i zdravlje, pa je imala naviku da drema i posle ručka.

4. Koristila je lagane cvetne mirise

Kada je 1957. Odri patila od depresije nakon pobačaja, „Givenchy“ je izdao svoj prvi parfem za nju. „Zabranjujem vam da budete tužni“, rekao joj je čovek koji je napravio parfem i nazvao svoju cvetnu mirisnu kreaciju L’Interdit (Zabranjeno). Drugi omiljeni miris glumice bio je nežno cvetno-voćni miris prolećnog cveća.

5. Šetnja

Uprkos baletskoj pozadini, Odri nije bila veliki ljubitelj sporta. Da bi nadoknadila nedostatak kiseonika u krvi, svakodnevno je šetala sa psom, rase jorkširski terijer.

6. Negovanje kose

Sa godinama, kosa gubi mekoću i volumen i postaje lomljivija. Da bi to izbegla, glumica je redovno koristia maske za negu kose. Negovana i zdrava kosa donosi mladalački izgled, poseban sjaj i samopouzdanje.

7. Činite dobra dela

Osim po lepoti i talentu, Odri je zapamćena kao osoba puna razumevanja, empatije i ljubavi. Po završetku glumačke karijere aktivno je radila kao specijalni ambasador UNICEF-a: pomogala je deci u zemljama trećeg sveta kako bi imali obezbeđenu hranu, vodu za piće i lekove.

8. Optimizam

Najvažniju lekciju za lepotu i sreću koju možemo naučiti od Odri Hepbern jeste sposobnost da ne shvatamo život previše ozbiljno i da sa osmehom nailazimo na sve nedaće koje se pojave.

Izvor: Sensa

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top