Čak 429 kolega doniralo je svoje godišnje odmore majci čije se dete razbolelo

Canva

Lifestyle

Čak 429 kolega doniralo je svoje godišnje odmore majci čije se dete razbolelo

Devojčici Fioni prošle godine, kada je imala svega tri godine, dijagnostifikovana je leukemija. Celoj porodici se život promenio, a Fionina mama Daniela Berlit odmah je odlučila da bude uz svoju ćerku dan i noć. Prodavačica u lancu “Dänisches Bettenlager” odmah je uzela ceo godišnji odmor koji je istekao nakon 36 dana kada nije imala izbora nego da se vrati na posao. Međutim, kao pomoć su joj uskočile kolege. Objavom na Fejzbuku obezbedili su da svi zaposleni lanca doniraju neke od svojih dana odmora.

– Bila sam u bolnici s Fionom, sedela sam na podu hodnika i samo plakala. Jednostavno nisam mogla da poverujem. Kolege iz cele Nemačke su mi poklonile svoj odmor. Bila sam toliko zapanjena što su mi ljudi koji me uopšte ne poznaju dali svoj odmor, prekovremene sate.

Svoj joj je godišnji odmor poklonilo 429 kolega, a oni koji nisu imali preostalog godišnjeg odmora, poklonili su svoje prekovremene sate. Ukupno je dobila četiri godine i šest meseci godišnjeg odmora.

– Divno je iskusiti toliko ljudskosti i ta spoznaja da ima toliko dobrih ljudi… To je neverovatno.

Njenoj ćerki Fioni preostale su još tri hemoterapije čije nuspojave, kako navodi, nisu toliko intenzivne. Otkrila je i šta planira s poklonjenim godišnjim odmorom ako njezinoj devojčici bude bolje. – Bilo mi je jasno da ne želim da ostanem kod kuće četiri godine ako se Fiona potpuno oporavi. Takođe, želja mi je da se brzo vratimo u normalu. A ja svoj posao zbog cele situacije volim čak i više nego pre. I zato smo rekli da ću ostati kod kuće godinu dana. Dakle od decembra 2020. do decembra 2021., zaključila je.

Zelenaucionica

Nastavi čitanje
Pročitajte i...
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top