Iz ugla jedne žene: Zašto nema smisla udati se za muškarca čija plata pokriva samo hranu i račune

pixabay.com

Kuća i porodica

Iz ugla jedne žene: Zašto nema smisla udati se za muškarca čija plata pokriva samo hranu i račune

Većina muškaraca u našoj zemlji radi za minimalac ili ima platu nešto veću od minimalca.

Njihova plata se uglavnom troši na hranu i režije, a neki deo svoje plate moraju izdvajati za ratu kredita. Zbog toga mnogi od tih muškaraca traže sebi ženu koja takođe radi i ima primanja kako bi mogli zajedno obezbediti sve ono što je potrebno njihovoj porodici.

Ručak se neće spremiti sam niti će se kuća očistiti sama. Sve to čeka ženu po povratku sa posla. Situacija sama po sebi govori da oboje pate. Često se u takvim situacijama izgubi emocionalna veza između partnera. Počinju da žive za posao, umesto da žive za svoju sreću.

Niko ne kaže da ne bismo trebali raditi i živeti samo iz vlastitog zadovoljstva, već svako poslovanje treba doneti lično zadovoljstvo. Zašto nema smisla udati se za muškarca čija plata je dovoljna samo da se pokriju troškovi hrane i računa? Jer ćete se u tom slučaju morati oslanjati sami na sebe.

Muškarac bi se trebao vratiti kući i uživati u udobnosti za koju bi žena trebala imati vremena da mu stvori, ali žena koja radi puno radno vreme to neće moći postići. Kada se muškarac ne može nositi sa svojom sudbinom hranitelja porodice, tada gubi svoju mušku suštinu.

Iako njihov brak i dalje traje zbog dece ili zbog ličnog dobra, jedno drugome postaju nezanimljivi pa čak i dosadni. Muškarac mora biti uspešan u poslu kojim se bavi. Mora biti sposoban izdržavati ne samo sebe već i svoju porodicu.

Kada njegova plata nije dovoljna ni za plaćanje računa, tada je verovatnoća da će imati skladan brak veoma mala. Muškarac je spreman za brak tek onda kada shvati da je odgovoran za svoju ženu i decu i da su mu oni prioritet.

Infpult

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top