MOJSILOVIĆ: KUPAĆI KOSTIM

Printscreen/Instagram

Lifestyle

MOJSILOVIĆ: KUPAĆI KOSTIM

Po novinama i društvenim mržama ovih dana haraju slike žena u kupaćim kostiimima. Leto je, pa se valja. To sve vrvi od grudi, zategnutih stomaka, preplanulih butina. Izgleda to sve, po malo, kao jedna velika virtuelna šarena pijaca u kojoj svako u izlog stavlja ono što ima. Jadne žene, pomislim, šta sve moraju da rade da bi bile prihvaćene i dobile što više „lajkova“ na društvenim mrežama, ali i da bi se dobro osećale. To su savršeno zategnute noge, bez grama celulita. To su stomaci – radijatori, sa stomačnom muskulaturom kao da je u pitanju bodibilding takmičenje. To su ramena i ruke Mišel Obame.

I stvarno, to su sati vežbanja u teretanama za „podignutu zadnjicu“, to su namazani nokti na nogama u najluđim bojama, to su definisani bicepsi i tricepsi, to su, rečju, razgovori svakoga dana i na svakom mestu, koji zvuče kao da su svi studirali anatomiju. Kvadripleksi, gluteusi i tome slično. Zanimljivo, neko američko istraživanje pokazalo je da se sa tolikom opsednutošću stomačnim mišićima i radom na butinama i zadnjici, potpuno izgubio ženski struk. I stvarno, ona mala ženstvena krivina, sve manje se viđa, ali izgleda da to više i nije tako bitno pošto su pogledi sveta usmereni na nešto drugo.

Skoro svaka žena kad kupuje kupaći kostim doživi razočarenje. Obuče ga, pogleda se u ogledalo – ijaooooo! „Nisam dovoljno vežbala tako da od radijatora ove sezone nema ništa“, „celulita imam na tone“, „grudi nemam, nikad ih nisam ni imala“ , „noge su mi jezive“, samo su neke od tihih rečenica izgovorenih pred ogledalom u kabini, posle kojih sledi ona čuvena uteha- „svako izgleda mnogo groznije pod neonskim svetlom u kabini za presvlačenje“.

I sama sam se zabezeknula kad sam obukla kupaći. Našla sam sebi toliko mana da to nije za opisivanje.

I dok se pakujem za deset dana na moru, i slažem letnje krpice, pada mi na pamet kako to u stvari nema nikakve veze sa srećom u životu, i kako su neke moje debeljuškaste drugarice uvek nekako bile srećnije od mene na plaži. I u životu. Jer nisu gledale sebe, nego su gledale ljude.

Da, da, stav i ljubav prema sebi ono je što utiče na savršen „izgled“ i žene i muškarca, i njihovu privlačnost, rekla sam sebi.

Ili to, ili fotošop.

Pošto sam savladala fotošop, ovog leta ću izgledati najbolje u životu.

Balkanpress

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top