STVARI KOJE CRPE VAŠU ENERGIJU, A DA TO I NE PRIMEĆUJETE

pixabay.com

Lifestyle

STVARI KOJE CRPE VAŠU ENERGIJU, A DA TO I NE PRIMEĆUJETE

3 toksične navike koje vam kradu životnu energiju!

Da li osećate da vam nedostaju energija i motivacija? Da li vam je poznat osećaj ada nakon radnog dana nemate energiju ni za porodicu, partnera, sebe, prijatelje?

Uzrok za nedostatak energije može se skrivati u vama, u negativnim uverenjima i toksičnim navikama. Posmatrajte sebe nekoliko dana, zapisujući na šta gubite vreme, šta vas čini srećnim, što vas čini obeshrabrenim. Proverite da li u svojim beleškama imate sledeće 3 toksične navike.

Evo koje 3 stvari vam crpe životnu energiju, a da to i ne primećujete:

1. Tračevi, žaljenje, osuđivanje

Ako ogovarate, osuđujete nekoga ili stalno učestvujete u razgovorima u kojima se vodi polemika o tuđem životu, onda je vaša energija ugrožena. Ovakav razgovor crpi pozitivnu energiju i nakon njega osećate se umorno, prazno i nezadovoljno. Zamenite toksičnu komunikaciju konstruktivnom, promenite razgovor u drugom smeru, ne podržavajte takve razgovore. Umesto da se žalite, razmislite o tome kako možete da rešite svoje izazove.

2. Uključenost u tuđe situacije, negativne događaje

Važno je da oko sebe napravite energetski štit kako se tuđa negativna energija ne b uselila u vaše energetsko polje. Uvek treba imati razvijenu empatiju i pomagati drugima, ali ako se previše opterećujete tuim problemima, privlačite negativnu energiju. Ako svi okolo počnu da pate, da li će onom koji pati pati biti lakše? Umesto brige, mnogo je važnije održati unutrašnju ravnotežu, harmoniju i pružiti pomoć drugima kada smo smireni i izbalansirani. Čineći ovo, bićete od veće koristi osobi kojoj želite da pomognete.

3. Fokusirajte se na rešenja, a ne na problem

Ukoliko se iznova stalno fokusirate na jednu situaciju, iznova razmišljajući da li ste nešto mogli drugačije da kažete, šta vam je neko rekao, kako ste mogli izbeći grešku… Vraćanje u prošlost i detaljno analiziranje problema neće vam pomoći. Umesto na problem, počnite da se fokusirate na rešenja. Napravite strategiju kako da rešite situaciju i, korak po korak, problema više i neće biti.

Ne zaboravite, kakve su vam misli, takav vam je život!

Izvor: Sensa

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top