SVAĐA VILIJAMA I HARIJA ZAUVEK JE PROMENILA SVE: Za raskol u kraljevskoj porodici optužili su – NJU!

Printscreen/Instagram

Poznati

SVAĐA VILIJAMA I HARIJA ZAUVEK JE PROMENILA SVE: Za raskol u kraljevskoj porodici optužili su – NJU!

Nova knjiga „Battle of the Brothers“, koju potpisuje Robert Lejsi otkriva nove detalje o događajima na britanskom kraljevskom dvoru koji su prethodili Meganinom i Harijevom preseljenju u SAD i iznošenju niza optužbi protiv kraljevske porodice.

U knjizi se tvrdi da je Vilijam od samog početka sumnjao da je Megan „neprijateljski nastrojena“ prema kraljevskom sistemu i da je od samog početka planirala da napusti monarhiju i da se vrati u SAD.

Osoblje kraljevske palate u knjizi tvrdi kako je Megan „glumila žrtvu, ali je zapravo bila nasilnica“ i se loše ponašala prema dvorjanima i to onako kako se ponašaju razmažene holivudske zvezde. Svoje ponašanje navodno je prenela i na Harija od kog se takođe čulo kako viče i povišenim tonom se obraća osoblju. Megan i Hari uvek su negirali bilo kakvo ispoljavanje nasilja sa njihove strane.

Vilijam je navodno bliskom prijatelju rekao kako misli da Megan ima plan i da je „jako povređen i da se oseća izdano“ zbog raskola sa bratom. Osim toga, dodao je kako je njegova supruga Kejt oduvek bila oprezna sa Megan. U knjizi se navodi i kako se Vilijam požalio da ima osećaj da mu Megan „krade voljenog brata“ i da smatra da Megan ne razume kako kraljevski sistem funkcioniše.

Autor knjige u odlomku citira dvorjanina iz Kensingtonske palate koji kaže: „Megan se predstavljala kao žrtva, ali je bila nasilnica. Ljudi su se osećali ugroženo. Mislili su da je narcisoidna sa elementima socipatskog ponašanja. Autor takođe navodi kako je Vilijam bio uveren da Megan ima razrađen tajni plan, a na to je i pre veridbe upozorio Harija, ali svađa koja usledila nakon Meganinog i Harijevog putovanja u Australiju 2018. godine zauvek je promenila odnos braće.

Naime, u intervjuu sa Oprom, Hari je upravo turneju po Australiji 2018. naveo kao trenutak kada je „porodica videla koliko je Megan neverovatna u tom poslu“ uspoređujući je sa pokojnom majkom, princezom Dajanom. Raskol je izazvao službeni i-mejl u kom se tvrdi da je Megan maltretirala osoblje palate, a koji je u oktobru 2018. godine poslao sekretar komunikacija Džejson Knauf, a osoblje je čak i pokrenulo internu šalu pod nazivom #freeHarry.

Vilijam je za mejl i njegov sadržaj čuo od Sajmona Kejsa, svog privatnog sekretara, kom je poslat mejl. Odmah je uzeo telefon kako bi nazvao brata, ali razgovor je završio tako što mu je Hari spustio slušalicu, a optužbe za maltretiranje osoblja pokrenule su brutalni sukob među braćom.

Kensingtonska palata poznata je po tome da osoblje zapošljava na dugi period, a mnogi se onde zadrže i celog radnog veka. Stoga je bilo vrlo neobično kada je više zaposlenih i u vrlo kratkom roku dalo otkaz, a čak su osnovali i neformalno društvo koje su nazvali Klub onih koji su preživeli Sasekse (Sussex Club Survivors ‘Club).

Knauf, rođen u Teksasu i školovan na Novom Zelandu, poznat je po ljubaznom odnošenju prema osoblju i odanosti u mejlunavodno je napisao:

– Jako sam zabrinut činjenicom da je vojvotkinja od Saseksa maltretirala čak dve osobe u proteklih godinu dana.

Takođe je dodao i kako je Meganin navodni odnos prema osoblju „potpuno neprihvatljiv“ i da ona „namerava uvek imati nekoga na piku“.

Jedan član osoblja tako je naveo da „Megan vlada uz pomoć straha“. Iako je bio jedan od Meganinih najbližih savetnika, Knauf je odlučio je poslati sporni i-mejl jer se njegov nekad simpatični stav prema vojvotkinji promenio. Jedan pomoćnik je tvrdio kako „ne može da prestane da se trese“ očekujući susret sa Megan, dok je drugi optužio za „emocionalnu okrutnost i manipulaciju“. Jedan bivši član osoblja navodi kako je oboleo od PTSP nakon rada za vojvotkinju.

Za vojvodu i vojvotkinju od Kembridža se govorilo da su zaštitnički nastrojeni prema svom osoblju i da su optužbe za maltretiranje posebno razljutile Vilijama koji ih gotovo sve lično poznaje i smatra neizostavnim i važnim delom palate.

KURIR.RS/DAILY MAIL

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top