Zašto lažete da je trudnoća prejednostavna i da je dojenje lako

Lifestyle

Zašto lažete da je trudnoća prejednostavna i da je dojenje lako

Crnogorska influenserka Nataša Kovačević, poznatija kao Njezvanova ovih dana se bavi, između ostalog, temama o majčinstvu budući da je nedavno rodila sina. I ono što je danas objavila je toliko istinito i bitno da svi znaju i svakako je nešto o čemu bi trebalo da se priča.

Njeznanova često ima sarkastične video priloge, skečeve, fore i fazone. A onda objavi video od nekoliko sekudni koji sve trgne i tera na razmišljanje.

– Zašto lažete? Lažinjajući o tome kako tvoja beba nije imala grčeve ili nije osjetila nicanje zuba, kako ste odma uspostavili laktaciju i bez problema je sisala, spavala po cijelu noć, kako nisi umorna i ništa ti nije teško, kako je sve to lako i ne treba ti pomoć – svakoga koga slažeš dovodiš u potencijalno nezadovoljstvo koje može završiti na kraju i suicidom – napisala je i rekla u svom video prilogu.

Nadalje, navodi kako u najmanju ruku postaje anskioznost praćena beskrajnim pitanjima:

  • kako je njima lako a meni teško?
  • jesam li dovoljno dobra?
  • jesam li mogla bolje?
  • ja sam nesposobna
  • ja nisam dovoljno dobra
  • je li samo meni teško

Praćeno osjećajem stida, jer ako je svima na Instagramu i u komšiluku prelako da imaju đecu, a meni to nije prelako ali je prelijepo, znači da sam ja nesposobna i nedovoljno dobra i stidim se. Nije tačno da je lako!

To je samo nešto novo za tebe. Čemu te niko ne može naučiti jer …PONAVLJAM – svaka je beba za sebe. Svaka je majka za sebe! Sve što je nepoznato i novo je stanje visokog stresa. Zamisli koliki je stres kad cio tvoj svijet, tvoj udah i izdah, tvoj glavni tok i tvoja životna nagrada zavisi od tebe, a ti ne znaš što plače. Slušaj, i meni je teško.

Lažu da nije. Ali je najljepše na svijetu. Nisi sama. Volim te ♥️

Izvor: Noizz.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top