OVO JE OTROV KOJI VAS IZJEDA IZNUTRA: Lujza Hej je upozorila – rešite ga se pod hitno!

pixabay.com

Lifestyle

OVO JE OTROV KOJI VAS IZJEDA IZNUTRA: Lujza Hej je upozorila – rešite ga se pod hitno!

Ova emocija je otrovna, ugrožava zdravlje i može biti okidač za psihosomatska bolesti – Lujza Hej nam je ostavila način kako da je se rešimo!

Lujza Hej, jedna od najpoznatijih motivacionih govornica, često je govorila koliko je važno da se oslobodimo negativnih emocija i da oslobodimo prostor u svojoj duši za nešto pozitivno i lepo što nam može doneti radost i punoću života. Ipak, negativne emocije se pohjavljuju svakog dana, u raznim uslovima i u raznim okruženjima.

Stres i traume su najveći okidači za negativne emocije, a Lujza Hej je na jednu posebno upozoravala. Ogorčenost – ova emocija nas izjeda iznutra, ne dozvoljava nam da ispunimo svoje želje i uništava naše mentalno i fizičko zdravlje.

Dugotrajna ogorčenost se razlaže, truje telo i na kraju može dovesti do psihosomatskih oboljenja. Ogorčena osoba nikada ne može biti srećna i zadovoljna, ona živi u mračnom krugu svojih negativnih uverenja. Ogorčenost je snažna, a čak i kada pokušate da je se oslobodite, to morate raditi sa puno truda, jer se ona za vaše srce zalepi poput parazita kojeg je teško ukloniti.

Kako se onda osloboditi negativnih osećanja?

– Kako biste se oslobodili takvih osećanja, prestanite da kritikujete sebe i druge. Prihvatite sebe takvima kakvi jeste. Kritičnost uništava duh, a pohvale ga jačaju. Iako govorenje da se volite u početku može biti teško, ako budete istrajni, s vremenom ćete to početi zaista i da mislite. Kad zavolite sebe, sveobuhvatni će život odražavati tu ljubav – uverena je Lujza.

Lujza Hej je isticala da u cilju oslobađanja od osećaja gorčine možete koristiti i pozitivne afirmacije koje donose mir, samopouzdanje, radost i osećaj lakoće.

Izvor: Sensa

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top