JA NEĆU STATI: Danijela Štajnfeld o odbacivanju prijave protiv Lečića

Printscreen/Instagram

Poznati

JA NEĆU STATI: Danijela Štajnfeld o odbacivanju prijave protiv Lečića

Više javno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu glumice Danijele Štajnfeld koja je Branislava Lečića optužila za silovanje.

Glumica Danijela Štajnfeld prvobitno je u svom dokumentarnom filmu otkrila da ju je silovao moćnik iz filmske industrije. Iako njegov identitet tada nije želela da otkriva, nakon nekoliko meseci, u Višem javnom tužilaštvu je izjavila da je u pitanju glumac Branislav Lečić.

Njena tvrdnja izavala je burne reakcije, a sam Lečić je negirao krivicu. Na Danijelinu stranu stale su brojne javne ličnosti, a bilo je i onih koji su sumnjali da je Lečić spreman da učini tako nešto. Glumac se podvrgao i poligrafskom ispitvanju, iako nije bio obavezan na ovu vrstu testiranja. Davanje iskaza trajalo je sedam i po časova, posle čega se glumac oglasio na Tviteru.

„Samo za moje partijske drugove koji su ostali uz mene i za sve one ljude koji su ostali uz mene jer znaju da Lečić samo može da leči, a nikako ne može da truje i da siluje. Znajte da sam sedam i po sati davao izjavu, da je sve prošlo profesionalno i da sam poligraf prošao“, rekao je Lečić.

Više javno tužilaštvo u Beogradu  danas je odbacilo krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld protiv Branislava Lečića, jer ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnost. Nakon ove odlule oglasila se i Danijela i poručila da neće stati u svojoj nameri.

„Ja ne moram nikome ništa da dokazujem. Ja želim da žrtve imaju slobodu da prijave nasilje i pravo na podršku. I jedna žrtva je previše a ima ih nebrojeno. To mora da prestane. Zato ja neću stati“, poručila je glumica.

Izvor: Lepa&Srećna

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top